Ondt I Venstre Side Af Maven Under Ribben

Når maven er sund, er den fri for sygdom samtidig med, at man har det fysisk og psykisk godt. Maven er anatomisk og fysiologisk set et stort område, der omfatter bugvæggen og bughulen med den gennemgående mave-tarm-kanal med tilslutning fra leveren (galde) og bugspytkirtel (enzymer), som er nødvendige for fordøjelsen. Milten i venstre side har betydning for immun-apparatet. Hvad er en god mave? Fornemmelsen i maven er stærkt knyttet til mad og drikke. Sult er således et signal om, at man skal spise og drikke, og når man er blevet mæt, bliver man afslappet og godt tilpas. Så skal maven føles rolig. Fordøjelsen af maden kræver jo også sin afslutning som afføring, så det hører med til den gode mave, at denne foregår daglig og er ubesværet (automatisk) med blød konsistens. Desuden er maven jo hjemsted for følelser, idet der er en såkaldt hjerne-tarm-akse. Vi kan således få et sug i maven, når vi ser en person, vi er forelsket i. Modsat kan vi også få ondt i maven og måske tynd mave, når vi bliver nervøse (eksamen) eller den kan gå helt i stå, når vi er ude at rejse.

Ondt i venstre side af maven under ribbon 3

CML udvikler sig langsomt, og omkring halvdelen af patienterne har ingen eller kun få symptomer, når diagnosen stilles. Sygdommen bliver derfor ofte opdaget, hvis der tages blodprøver i anden anledning. De vigtigste symptomer er: Træthed Let feber Vægttab Nattesved Trykken i maven Nedsat appetit Disse symptomer skyldes dels blodmangel, dels at stofskiftet er øget på grund af den øgede celleomsætning. Det fører til træthed, vægttab, nattesved og nogle gange også let feber. Trykken i maven og nedsat appetit skyldes den forstørrede milt, som trykker på mavesækken. I nogle tilfælde kan der komme egentlige smerter, eventuelt stærke smerter i milten (i øverste venstre del af bughulen under ribbenene). Disse symptomer forsvinder dog hurtigt, når man får behandling. Hos nogle patienter kan disse smerter i milten være udtryk for blodprop i milten.

Ondt i venstre side af maven under ribben tiktok

Allerede fra barne- og ungdomsårene kan man bygge op til en dårlig mave ved ikke at passe måltiderne og samtidig sløse med kosten og bevæge sig alt for lidt. Samtidig lægger vores almindelige samfundsliv mange hindringer i vejen for at kunne gå på WC, når trangen melder sig, og trangen bliver derfor undertrykt (tænk for eksempel på buschaufføren, foredragsholderen, kirurgen og kassedamen). Resultatet er, at signalet (trangen) efterhånden udebliver, og man vænner sig til at gå ud på toilettet på et mere praktisk tidspunkt - for eksempel om morgenen. Symptomerne kan dog også forekomme ved betændelser i spiserør eller mavesæk eller ved sår i tolvfingertarmen eller mavesækken (sjældent cancer). Der kan også være tale om lidelser i tyk- eller endetarmen - for eksempel betændelser (divertikulitis, colitis ulcerosa, Crohns sygdom og sjældnere cancer). Faresignaler og undersøgelser Man skal være opmærksom på opkastninger, eventuelt med blod, vægttab, blod i afføringen eller hvis de ovenfor listede symptomer varer ved i længere tid.

Ondt i venstre side af maven under ribben live

Det bør medføre blodprøver og kikkertundersøgelser af mave-tarm-kanalen ( gastroskopi, sigmoideoskopi eller koloskopi), eventuelt også ultralyd - eller CT-skanning af de tilstødende organer, lever og bugspytkirtel. En røntgenundersøgelse kan være nødvendig, hvis tyktarmen er særlig lang (colon elongatum). Der er undersøgelser, der tyder på, at funktions-forstyrrelserne i tarmen kan have en fælles årsag. Bag irritabel tyktarm kan således ligge en skjult forstoppelse, der kan påvises ved en særlig røntgenundersøgelse, hvor man måler passagetiden igennem tyktarmen og samtidig vurderer dens indhold af ophobet afføring. Hvordan får man en sund mave? Vores legeme fra urtiden er på ingen måde udviklet videre svarende til de meget store ændringer, der er foregået i omgivelserne og dermed levevilkårene. Vi er altså fortsat mest beregnet til urkost og bevægelse. Urkosten bestod af magre pattedyr, fisk, nødder, rod- og bælgfrugter, og de nuværende kostråd stammer herfra. Derfor bør man: efterleve de ti kostråd (fiberrig, fedtfattig kost) spise tre hovedmåltider hver dag og tre mellemmåltider (for eksempel vand og frugt) drikke hver time (vand, kaffe, the, juice, undgå søde drikke) dyrke motion en halv time hver dag, så som konditions- og styrketræning, uanset alder eller køn undgå større indtagelse af alkohol (vin, øl, m. v. )

Ondt i venstre side af maven under ribbon 2017

Et sådant middel virker fremmende på motorikken lige fra spiserøret til endetarmen, og vil således også være med til at lette hele funktionen. Sidst opdateret: 28. 11. 2014

  • Ondt i venstre side af maven under ribbon tutorial
  • Bedstefar og jeg
  • Ondt i højre side af maven under ribben