Samsø Færgen Hou

Syv biler fuld af passagerer blev mast mod færgens loft, da de skulle af færgen til Samsø. Passagererne i syv biler fik noget af en skræmmende oplevelse søndag, da færgen de var ombord på skulle tømmes for biler. Bilerne holdt nemlig parkeret på et såkaldt hængedæk, hvor bilerne bliver hejst op i luften, efter de er parkeret. Da færgen var i havn i Sælvig på Samsø kl. 15. 30 søndag, blev hængedækket kørt længere op med færgens loft i stedet for nedad. »Vi har desværre haft en potentiel alvorlig hændelse på færgen Prinsesse Isabella i dag, « skriver Carsten Kruse, der er færgedirektør ved Samsø Kommune i en meddelelse om fejlen på Facebook. »Der skete desværre en menneskelig fejl, som gjorde at hængedækket blev kørt op i stedet for ned, hvilket er meget beklageligt, « siger han til TV2 ØSTJYLLAND. Krisehjælp Uheldet betød, at syv biler for ridser og buler. Nogle ved at de blev trykket på taget. »Der sad passagerer i alle bilerne, da det skete, men heldigvis kom ingen fysisk til skade, « fortæller færgedirektør Carsten Kruse.

Samsø færgen hou samsø

»Passagererne reagerede meget forskelligt. Nogle var ophidsede. Nogle var chokerede og talte om, hvad der kunne være sket. Andre var glade for, at det ikke var værre, « siger færgedirektøren. På havnen i Sælvig fik alle de berørte passagerer talt hændelsen igennem og bilerne blev tjekket af mekanikere, for at afgøre, om der var sket skader, som gjorde det farligt for bilerne at køre videre. »Vores forsikring betaler selvfølgelig alle skader og passagererne har også mulighed for gratis psykologhjælp, « fortæller Carsten Kruse. Samsø Rederi oplyser, at både politiet, Samsø Redningskorps og Søfartsstyrelsen har været inde over hændelsen og at rederiet fortsat har tilladelse fra Søfartsstyrelsen til at bruge hængedækkende på skibet. Ville åbne for lastbiler Den medarbejder hos Samsø Rederi, som kom til at køre hængedækket op i stedet for ned, er meget berørt af det, der er sket, fortæller færgedirektøren. Hængedækket bliver hejst op og ned alt efter, hvilke køretøjer der skal ud. Bagest på bildækket holdt nogle høje lastbiler, som ikke kunne komme ud, så længe hængedækket hæng i vejen.

Samsø færge hou adresse

  • Samsø færgen hou blog
  • Færge samsø hou sejlplan
  • Plaster-Bandager | Problemløsere Køb med GRATIS fragt
  • Samsø færgen hou les
  • Pindsvin med pind i munden
  • Samsø færgen fra hou
  • Færge samsø hou pris
  • Besøg på Samsø | Kongehuset

Samsø færgen hou blog

På billedet ses Kronprinsessen og Prinsesse Isabella foran Samsø Kommunes nye færge i Sælvig Havn, der dagligt sejler mellem Sælvig på Samsø og Hou i Jylland. Prinsesse Isabella forestod dåben af færgen. Færgen fik navnet Prinsesse Isabella og sejler som den første indenrigsfærge i Danmark på flydende naturgas. Foto: Jens Øster-Mortensen, POLFOTO © Kronprinsessen og Prinsessen deltog i plukning af jordbær på Samsø Bærs jordbærmark. Jens Øster-Mortensen, POLFOTO ©

Samsø færgen hou les

Samsø færgen houston

DAG 1 Samsø rundt – sydlige del Vi kører til Hou, hvorfra vi sejler med Samsø Rederi til Sælvig. Herfra kører vi til Tranebjerg, hvor vi får frokost. Om eftermiddagen oplever vi den sydlige del af Samsø, når turen går ad de små veje til Kolby Kås. Vi fortsætter til Vesborg Fyr, hvor der bliver ophold, og når herefter en lille gårdbutik, hvor der bliver mulighed for at se de berømte Samsø uldprodukter. Vi får et glimt af Brattingsborg Slot, inden turen går gennem Ørby til Ballen, hvor der bliver pause ved havnen. Morgenkaffe med rundstykke med ost og marmelade på færgen til Samsø koster kr. 62, 00 pr. person og skal bestilles ved tilmeldingen. DAG 2 Samsø rundt – nordlige del Om formiddagen udforsker vi den nordlige del af øen. Vi passerer Langemark, Besser og Toftebjerg, inden vi kommer til området ved Stauns. Her var øen engang delt ved Kanhave-kanalen, som forbandt fjorden med Sælvig Bugt. Derefter når vi til det højeste punkt på Samsø, Ballebjerg, hvorfra der er en enestående udsigt.

Færgen sejler til og fra Als, Bornholm, Fanø, Langeland og Samsø.

Samsø Rederis færge, Isabella, sejler på 90 procent gas og 10 procent diesel. Alle bilisters mareridt - at få benzin hældt på en dieselmotor - skete i dag for Samsø-færgen. En tankvognschauffør kom til at trykke på en forkert knap, og så strømmede der tusindvis af liter benzin ind i færgen, der lå i Hou Havn. Resultatet er, at en dobbelt-tur blev aflyst klokken 12 og 13. 15, fordi færgens tank skulle tømmes for 48. 000 liter brændstof. 6. 000 liter benzin, der var hældt forkert, og 42. 000 liter diesel. Det var en flov chauffør, der selv gjorde opmærksom på fejlen, og det var held i uheld, at den blev opdaget tidligt, fortæller direktør i Samsø Rederi, Carsten Kruse. - Var det først kommet ind i systemet og ind i motoren, ville det have været rigtig slemt. Motorerne er jo ikke designet til at sejle på benzin, men designet til naturgas og let diesel. Så det er rigtig, rigtig godt, at benzinen ikke kom ind andre steder, fastslår han. Olieselskabet betaler Samsø Rederis ekstraudgifter ved uheldet.

Kvajekage Olieselskabet betaler Samsø Rederis ekstraudgifter ved uheldet. - Og vi får også en stor "kvaje-kage", siger Carsten Kruse. Færgen sejler mest på naturgas, men bruger ti procent dieselolie, mest til manøvrer i havnene.

Udflugten rundes af i Nordby, der er kendt for sine mange velbevarede huse, inden vi vender tilbage til Tranebjerg. Efter frokost er der tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører til Sælvig, hvorfra vi sejler med Samsøfærgen til Hou.

  1. Sjit happens sæson 5 afsnit 1.5