Slagter På Kultorvet

Kokke er nu lidt grovere end slagtere. Hvad er den sjoveste udskæring at lave? Det er sjovt at lave bacon, at skære det til og trække benene ud. Det kræver teknik. Jeg har også arbejdet meget med kyllinger, der skal åbnes op, så man kan få så meget kød ud af dyret som muligt. Jeg kan godt lide, når folk bestiller noget specielt. Der kom en ind forleden dag og bestilte saltede og røgede grisetæer. Det er ikke noget, vi laver så tit. Hvad er den mest eksotiske udskæring, du har haft fingrene i? Da jeg startede som lærling, stod jeg og skar hoveder af hele grise. Det var finurligt. På Kultorvet solgte jeg også mange griseøjne til medicinstuderende, der bruger dem til at øve sig på og til lærere, der skal bruge dem i undervisningen. Lammehjerner solgte vi også en gang imellem. Men de skulle spises. Er der noget, du ikke selv kan finde på at spise? Jeg er ikke specielt vild med haggis. Men man kan jo heller ikke være vild med alting. Jeg er heller ikke så glad for blodpølse, men jeg har da smagt på det.

Slagteren ved Kultorvet - Wikipedia, den frie encyklopædi

  1. Slagteren ved Kultorvet - Wikipedia, den frie encyklopædi
  2. Slagteren ved Kultorvet
  3. Kræftens bekæmpelse aalborg medarbejdere
  4. Smørrebrød — Slagteren ved Kultorvet
  5. Hus til salg viborg

Smørrebrød — Slagteren ved Kultorvet

alkoholisme. [6] I 1950'erne blev butikken omdøbt til Lammeslagteren, da Engberg begyndte at importere lammekød fra New Zealand. Han drev forretningen frem til 1970, da han i en alder af 82 år solgte den videre til "Kesse" Meisler Jørgensen fra Kødbyen. Jørgensen drev herefter slagterbutikken i de følgende 14 år. I starten af 1980'erne solgte han den til sin søn Niels, men det var fortsat den gamle Jørgensen, der stod i butikken. Han døde i 1984. [6] I 1989 blev butikken videresolgt til den Jens "Slagter" Petersen [5] og hans nu forhenværende kompagnon Jan Nielsen, der tidligere havde arbejdet i Birkerød. Jens Slagter havde desuden tidligere arbejdet i London og Australien. [1] [5] Nielsen overlod sit ejerskab til Ken Siems i 1995. Han solgte sit ejerskab igen i 2001, hvorefter forretningen fusionerede med Jens Slagters tidligere slagterforretning i Birkerød. Som følge af økonomiske problemer blev de dog splittet op i to selvstændige butikker igen i sommeren 2003. [6] I 2004 blev Jens Slagter kåret til "Årets Laugsmester" af Københavns Slagterlaug.

Unge danske slagtere fortæller, hvorfor de elsker deres fag - VICE

Et liv er forbi: »Nu skal jeg vise dig, hvor inderlåret sidder« | Information

[3] I 2014 blev Slagteren ved Kultorvet dømt til at betale 190. 000 kr. i bøde, efter at butikken havde haft en udenlandsstuderende ansat over de 15 timer om ugen, som loven tillader. Dommen blev kritiseret af Dansk Erhverv, [7] og Jens Slagter ankede dommen, [8] men tabte året efter sagen ved Vestre Landsret og måtte betale bøden, der blev nedsat til 125. [9] I protest mod at der var gået "ged" i systemet, delte han gratis grillet gedekød ud ved forretningen. [10] Kødet kom fra det økologiske landbrug Knuthenlund på Lolland. [11] Jens Slagter døde den 28. december 2017. [5] Referencer [ redigér | redigér wikikode] Eksterne henvisninger [ redigér | redigér wikikode] Smiley på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Slagteren ved Kultorvet

Hvad sagde din familie og dine venner, da du fortalte, at du ville være slagter? De var overraskede, da det ikke lige var det, de havde forventet. Men nu synes de, at det er fedt, at jeg tog den vej. Valget er lidt utraditionelt, men når jeg fortæller dem om, hvad det rent faktisk er, jeg laver i løbet af ugen, synes de, det er spændende. De seneste år er flere og flere slagtere lukket ned. Hvorfor tror du, at det sker? Jeg tror, at mange mennesker har rigtig travlt, og derfor ender de med kun at købe ind i supermarkedet. Men hvis man vil have noget godt brød i weekenden, tager folk til bageren, så hvorfor ikke tage til slagteren bagefter og købe en god bøf til aftensmad? Kvalitet koster penge, men det er vigtigt at støtte op om de forskellige lokale forretninger som slagteren og bageren. Det gør det også sjovere at bo i en by, hvis der stadig er liv i forretningerne. Er det noget, du taler med dine medstuderende om? Vi taler faktisk mere om, at der ikke er nok unge, der vælger uddannelsen.

36, - Dyrlægens natmad m. 36, - Islandske sildefileter m. marinerede sild, løgringe og kapers. 36, - FOR BESTILLING: (+45) 33 12 29 02 ELLER SPØRGSMÅL: e-mail: Der tages ikke imod bestillinger over mail.

« Slagteren mødte sin kone på samme måde, som han mødte alle andre mennesker. Med et glimt i øjet. Hanne var en borgerlig pige. Egentlig havde hun ikke forestillet sig, at hun skulle finde sammen med en slagter. Og slet ikke en som Jens, der dårligt kunne træde ind på et værtshus uden at støde ind i to bekendte. Men sådan gik det. Jens Slagter sov sjældent mere end fire eller fem timer om natten. Der var nok at se til med forretningen, og han nægtede at have for travlt til sin familie. Det var vigtigt for ham, at han ikke bare var far og husbond. Han ville også være kammerater med sin familie. I studentergave gav han hver af børnene en måneds rejse til Australien med ham. Familien tog også sammen til Roskilde Festival og Copenhell for at høre rockmusik. Og fra deres faste pladser på C-tribunen så Jens Slagter og hans to sønner alle FCK's hjemmekampe i Parken. 'Slagteren' stod der på ryggen af hans trøje. Han befandt sig aldrig bedre end til de ugentlige søndagsmiddage hjemme i Charlottenlund.

Jeg kunne heller ikke selv finde på at spise indmad, der ikke er økologisk. Hvordan ser du fremtiden for slagterfaget? Jeg føler ikke, at faget er truet af den grønne bølge. Vi elsker kød herhjemme, og jeg tvivler på, at alle ender med at droppe kødet. Jeg er mere bekymret for de små slagterforretningers fremtid, fordi rigtig meget af salget er rykket ud i supermarkederne. Rigtig mange slagterforretninger er forsvundet, fordi det er så nemt bare at smide kød i kurven, når man alligevel er i supermarkedet. Pernille Løvig Nielsen, 25 Hej Pernille. Hvorfor vil du være slagter? Jeg gik på universitetet i et år, men fandt ud af, at det ikke var mig. Jeg har altid været glad for at bruge mine hænder, så jeg undersøgte mulighederne for mere praktisk arbejde. Egentlig kan jeg godt lide at bage og lave mad, men de fag har dårlige arbejdstider. Så faldt jeg over slagterfaget og besluttede mig for at starte ud med grundforløbet, som kun varer seks måneder. Det var lige mig. Nu står jeg i lære hos Slagteren & Kokken i Gistrup uden for Aalborg, men er færdig i midten af januar.