Revet Æble Mod Diarre

Under behandlingen er det vigtigt, at du drikker rigeligt med vand. Loperamid er førstevalg ved akut og kronisk diarré. Opium kan bruges ved kronisk diarré, og hvis loperamid ikke har tilstrækkelig effekt. Eluxadolin bruges ved diarré i forbindelse med irritabel tyktarm. bruges kun kortvarigt ved akut diarré hos i øvrigt raske personer dvs. uden feber og uden blod i afføringen. bruges tit i forbindelse med rejser. bør bruges med omtanke, da de kan sløre symptomerne fra en alvorligere mave-tarm-sygdom. kan give bivirkninger, som mundtørhed, kvalme, forstoppelse og mavesmerter. bør ikke anvendes, hvis du er gravid eller du ammer. må ikke anvendes til børn under 2 år. bør ikke anvendes til børn under 15 år uden lægens anvisning. Antisekretorisk medicin mod diarré Ved diarré mister kroppen store mængder væske og mange salte. Antisekretoriske medicin (racecadotril) mindsker udskillelsen af væske og salte. Du kan bruge racecadotril mod akut diarré i en uge - enten alene eller i kombination med anden medicin Antisekretorisk medicin: Tag 1 tablet, så snart du får diarré.

Køb Håndkøbsmedicin mod Diarré - Gratis Fragt

  • Jagten på det forsvundne Artemistempel i Ephesos
  • Diarré? Effektive produkter mod diarré
  • Køb Håndkøbsmedicin mod Diarré - Gratis Fragt
  • Spørgsmål til jobsamtalen

Bakterierne kan også stamme fra andre smittende personer. Symptomer ved diarré Mavesmerter Feber Appetitløshed Evt. opkastninger og kvalme Behandling Går diarré ikke over af sig selv, er der heldigvis nogle produkter, som kan råde bod på problemet. Du finder Helsebixens udvalg ovenfor.

Raske voksne kan se tiden an, men bør søge læge i tilfælde af blodig afføring, afføring med pus, kraftige mavesmerter, høj feber eller dehydrering. Varer diarréen to uger eller mere, kan der ligge en anden årsag bag, for eksempel irritabel tyktarm eller laktoseintolerans. Du bør derfor søge læge for at finde frem til årsagen. Læs mere om: Diarré Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev Gode råd fra apoteket Det er vigtigt at få rigeligt med væske, hvis du har diarré - meget gerne en salt-sukker-opløsning. Der findes kosttilskud, som man kan tage for at opretholde kroppens saltbalance. Eksempel på kosttilskud Desuden kan du benytte dig af loppefrøskaller eller stoppemidler til at stoppe eller mildne diarréen. Oversigt over loppefrøskaller Oversigt over stoppemidler Kilder: Farmaceut hos Apopro online-apotekThi Lisa Le og Netdoktors artikel om Diarré. Sidst opdateret: 01. 10. 2019

De bakterier, der fremkalder diarré, smitter langt overvejende via fødevarer. Campylobacter, som er den hyppigste årsag til bakteriel diarré i Danmark, findes tit i kyllingekød. Man mener især, at kødsaft fra den endnu rå kylling, der drypper over på anden mad, der derefter spises uden at blive varmet op, er en væsentlig smittekilde. Så vær omhyggelig i håndteringen af kyllingekødet, indtil det kommer i gryden/ovnen/panden. Smitte via drikkevand er en tredje vigtig smittevej. I Danmark har vi en god drikkevandskvalitet og smitte via vand er sjælden, men det gælder ikke nødvendigvis i alle andre lande i Europa, og i lavindkomstlande er smitte via forurenet drikkevand meget hyppigt forekommende. God håndhygiejne kan i et vist omfang forebygge spredning af virussygdommene. Når det kommer til de infektioner, der overføres med maden, kan man som privatperson sørge for at have en god køkkenhygiejne (fx ved at passe på at kødsaft fra råt kød ikke kommer over på spiseklare madvarer) og være forsigtig, når man er ude at rejse.

Normalt absorberer din tyktarm væsker fra de fødevarer, du har fordøjet og efterlader en halvfast afføring. Men hvis væskerne fra fødevarerne ikke absorberes, kan din afføring få en vandagtig konsistens. Der findes en række sygdomme og lidelser, der kan forårsage diarre. Udbredte årsager til diarre er: Virusinfektion: Diarre kan forårsages af vira såsom Norovirus, Cytomegalovirus og Viral hepatitis. Hos børn er Rotavirus den hyppigste årsag til akut diarre. Bakteriel- og parasitisk infektion: Fordærvede fødevarer kan overføre bakterier og parasitter til din krop. Parasitter såsom Giardia lamblia og cryptosporidier kan være årsag til diarre. Almindelige bakterielle årsager diarre kan være bakterierne campylobacter, salmonella, shigella og Escherichia coli. Diarre forårsaget af bakterier og parasitter forekommer ofte under ophold i udviklingslande og kaldes også rejsediarre. Medicin: Mange former for medicin kan medføre diarre. Den mest udbredte årsag til diarre er antibiotika, som både dræber godartede og ondartede bakterier, hvilket kan ødelægge den naturlige bakterielle balance i tarmene.

© Patrick B. Kraemer Der er sygdom i omløb i VM-byen. I disse dage skal verdens bedste svømmere præstere i bassinerne i sydkoreanske Gwangju. Men det er ikke kun motivationen, som skal være på plads for at vinde medaljer. Det skal helbredet også. Derfor skal svømmerne passe på i disse dage, for der er en smitsom infektion i omløb ved verdensmesterskabet, skriver svenske Aftonbladet. En stor hygiejnekampagne er blevet præsenteret for alle, som er taget til Sydkorea i forbindelse med VM i svømning. Om man er hjælper, journalist eller svømmer, så har alle fået vigtigheden af grundig hygiejne at vide. Men det har tydeligvis ikke været nok. For på fjerdedagen af mesterskabet har det internationale svømmeforbund, FINA, udsendt et brev, hvor de advarer om, at der er opdaget flere tilfælde af diarré. 'Vi bruger denne mulighed til at minde alle hold om nødvendigheden af god hygiejne for at forhindre smitsomme sygdomme, ' står der i brevet. »Det er primært hjælpere og andre, som er blevet syge.

Disse kan være opkastninger, mavesmerter, feber og generelt ubehag/sygdomsfølelse. Diarré kan skyldes både virus, bakterier og parasitter. De vigtigste er anført herunder: Virus: norovirus (Roskildesyge), rotavirus, adenovirus, astrovirus, sapovirus. Bakterier: Campylobacter, Salmonella, diarréfremkaldende E. coli, Yersinia enterocolitica og Shigella sonnei er alle eksempler på bakterier, der giver en tarminfektion og leder til diarré. Clostridium difficile- diarré ses især hos patienter med anden sygdom end mave-tarminfektion, der er i behandling med antibiotika. Andre bakterier kan vokse i mad og danne et enterotoksin og giver "madforgiftninger", dvs. hurtigt opstået, men mere kortvarig diarré. Det drejer sig om: Staphylococcus aureus, Clostridium perfringens og Bacillus cereus. Rejserelaterede bakterielle gastroenteritter kan skyldes de samme bakterier, men dertil også E. coli- typer, der normalt ikke ses i Danmark (især de enterotoksigene E. coli, ETEC) samt mere alvorlige infektioner som Salmonella Typhi og S. Paratyphi, Shigella dysenteriae, Sh.