Hvad Er Nfc

NFC (Near Field Communication) er blevet mere og mere udbredt i smartphones de senere år. Den trådløse netværksteknologi skaber automatisk en trådløs forbindelse mellem to enheder, der befinder sig i nærheden af hinanden. Find ud af, hvad NFC er, hvordan det virker og hvad du kan bruge det til. NFC er langt fra nogen ny opfindelse. Teknologien blev allerede introduceret for første gang i smartphones tilbage i 2006, mens Samsung var de første, der lancerede en Android smartphone med NFC, da Samsung Nexus kom på gaden i 2010. Android Beam kickstartede NFC I dag er NFC- teknologien blevet hvermandseje og alle nyere smartphones har NFC. Da Android 4. 0 udkom i oktober 2011, var det nemlig samtidig også introduktionen af Android Beam, der gjorde det muligt at overføre hjemmesider, videoer, programmer, billeder og andre typer filer via Bluetooth. Nem overførsel af data med NFC NFC gør overførsel af data og indhold så nemt og bekvemt som overhovedet muligt. Når du har aktiveret NFC-funktionen på begge telefoner, kræver det nemlig bare, at du holder tæt sammen, så parrer de automatisk, hvorefter du kan overføre filerne trådløst.

Hvad er noveller

NFC er en teknologi, der lader dig betale med din smartphone i blandt andet supermarkeder, så længe din telefon har teknologien indbygget. Det er en nem og hurtig proces, som ikke tager mere end ét minut. Hvad er NFC? NFC står for Near Field Communication, som ikke umiddelbart forklarer, hvad det er for en teknologi, som vi har med at gøre. Med NFC-teknologien kan du betale for en vare eller ydelse med din smartphone. Du kan dog kun bruge NFC-teknologien, hvis din telefon allerede har teknologien indbygget. NFC-teknologien er blevet til et digitalt betalingskort, som fungerer på samme måde som Bluetooth. Sådan virker NFC på din smartphone og tablet For at din smartphone skal kunne bruge NFC-teknologien, skal den have en chip eller anden hardware, så den kan modtage NFC-signalet. Det fungerer helt simpelt på den måde, at: · Du fører mobiltelefonen hen til eksempelvis butikkens plade eller kortautomat. · Mobilen registrerer en anmodning om betaling, som den viser på skærmen. · Du kan nu indtaste din kode for at betale det angivne beløb.

Sådan fungerer NFC Når NFC er aktiveret af en anden chip, kan dervære en overførsel af en lille mængde data mellem de to enheder, der holdes i nærheden. Med NFC behøver du ikke nogen kode for at parre enhederne, da de kører på meget lav strøm. I modsætning til Bluetooth og WiFi sender NFC ogmodtager data gennem radiobølger. Det fungerer også med elektromagnetisk induktion; hvilket betyder, at du kun har brug for en aktiv enhed for at fungere. For eksempel kan du overføre data gennem et klistermærke, der er en passiv enhed, og din Smartphone, som er en aktiv enhed. Så hvis begge enheder overholder NFC-reglerne, kan de kommunikere med hinanden. Enhver smartphone, der har NFC-chip, kan bruges til tre specifikke ting. Læsning af tags, der er i NFC-plakater Overførsel og modtagelse af filer fra en anden NFC-aktiveret Smartphone Kortemulering Problemer Smartphones Face med NFC Et af NFC's materielle problemer erforskel i en filtype. Forskellige enheder leveres ikke alle med universel kompatibilitet eller en NFC-chip.

Samsung S Beam giver hurtigere overførsler Samsung har udviklet videre på NFC-funktionen siden introduktionen af Android Beam. Alle Samsung Galaxy-enheder har S Beam, som bruger Wi-Fi Direct i stedet for Bluetooth, hvorfor du opnår væsentligt hurtigere overførselshastigheder end tidligere.

Tryk på det billede, du vil sende, og tilslut bagsiden af ​​begge enheder sammen. En anden interessant fordel ved NFC er, at du kan bruge den til at få nogen til din foretrukne app. Du kan dirigere personen til appen ved hjælp af din, og den tager dem automatisk dertil. Du kan også sende rutevejledninger, foretage betalinger og starte en app på en andres telefon ved hjælp af NFC.

Se hvor nemt NFC (Near Field Communication) er at bruge. Ved hjælp af NFC er det muligt at overføre data fra en mobil til en anden, eller fra en NFC chip. NFC virker ved at du er højst nogle centimeter fra det du vil "touche", og i forhold til Bluetooth, er det mere simpelt at bruge. Trods at overførselshastigheden ikke er specielt hurtig, er NFC både simpelt og sikkert at bruge. Det er faktisk så sikkert at der i nærmeste fremtid nok vil være mulighed for betaling via NFC herhjemme (I Kina, har de brugt det i noget tid). Her i Vejle mener jeg faktisk at vi har en pølsevogn der tilbyder det. Det er kun nyere Android mobiler der understøtter NFC, bla. Galaxy Nexus, PRADA Phone by LG 3, 0, og den kommende HTC One X bare for at nævne nogle stykker. I videoen benytter jeg PRADA Phone by LG 3, 0. Ud over det gør jeg brug af app`en Byens-tilbud og deals ( Android market link), men mere om den i en senere artikel. Link til Youtube Tak til Martin fra Klarinfo, og til LG for at måtte beholde PRADA Phone by LG 3, 0 lidt længere end aftalt.

Hele forløbet tager ikke mere end ét minut, så det er ikke en proces, der tager ekstra tid – i fremtiden vil NFC potentielt kunne erstatte andre betalingsmuligheder. Her kan du betale med NFC NFC-teknologien bliver mere og mere udbredt, men indtil videre kan du betale med NFC-teknologien i mange af de store supermarkedskæder. Teknologien kan også bruges uden din smartphone, som eksempelvis i et festivalarmbånd, hvis der sidder en NFC-chip i det. Chippen kan tankes op undervejs, så du kan bruge dit armbånd som betalingsmiddel under festivalen. Du behøver altså hverken mobildata eller Wi-Fi for at kunne bruge NFC-teknologien.

For alternative betydninger, se NFC. Brug af nærfeltskommunikation til betalingsoverførsel Nærfeltskommunikation (Near Field Communication, NFC) er en netværksteknologi, der gør, at to enheder kan kommunikere trådløst over kortere afstande. Nærfeltskommunikation forgår ved elektromagnetisk induktion - ikke med radiobølger. Teknologien kan også benytte radiofrekvens identifikation (RFID). Anvendelsesområder [ redigér | redigér wikikode] Lavinebipper - kan anvendes op til 30-80 meter afstand. Balise Rævejagt (signaljagt) - rævejagter på de lavere kortbølgebånd foregår ved nærfeltskommunikation. Nærfeltskommunikation anvendes primært til at dele data, parre enheder og udføre transaktioner, mobilbetaling (ca. 4-20 cm): Google Inc. har lavet en elektronisk pung som kan benytte NFC. [1] Trådløse/kontaktfrit elektroniske billetsystemer. Trådløse betalingskort: Rejsekort - landsdækkende offentlige transportmidler i Danmark. Oyster card - offentlige transportmidler i London, Storbritannien. Suica - offentlig togtransport i Japan.

Forkortelsen NFC står for Near Field Communication. Som navnet antyder, muliggør det kommunikation mellem kompatible enheder, der er inden for tæt rækkevidde. NFC er et medium, der bruges til at overføre data trådløst uden behov for internet, hvis enheder er tæt på hinanden. Denne metode er 100% hurtig og pålidelig. Fordele og ulemper ved at bruge NFC Som du finder ud af, er NFC et meget nyttigt stykketeknologi, men kommer også med et par ulemper. Generelt ville det være bedst for dig at have så mange betalings- og identifikationsmuligheder på dig som muligt. Hvis ikke, skal du selv vurdere, hvilken enhed eller metode der vil være den mest bekvemme til dine behov. Fordele - Hurtig - Let - Erstatter kort Ulemper - Nogle sikkerhedsmæssige problemer - Ikke alle steder accepterer det Mens den største ulempe ved NFC, især når det kommer til betalinger, er, at de kan blive hacket af andre NFC-enheder. På grund af dette ønsker du måske at købe en NFC-skjold der forhindrer adgang til din telefon eller kreditkort, når du ikke leder.

  1. Hvide sande fiskeauktion youtube
  2. Hvad er nfc meaning
  3. Ekstern harddisk ssd
  4. Min søsters børn 1966
  5. Hvad er nfc forum

For at der skal være en jævn overførsel af filer mellem to Smartphones, skal begge være NFC aktiveret. Hvis en smartphone ikke har NFC-chip, er en overførsel umulig. Sådan bruges NFC til at overføre data på Android Først skal du sørge for, at NFC og Android Beam begge er aktiveret. Følg disse trin: Gå til indstillinger Klik på "Mere" Aktivér NFC og Android Beam Når du har udført denne procedure på beggeSmartphones, så går du til den fil, du ønsker at overføre, og trykker på enhederne sammen. Det er ikke nødvendigt at trykke på noget andet. Når enhederne er samlet, kommer prompten til at bekræfte overførslen. Tryk på "berøring for at stråle", og den overføres automatisk. Hvorfor skal jeg bruge NFC? NFC sparer dig for de problemer, der følger med både indtastning og valg af filer. For eksempel: Sende et telefonnummer - du behøver ikke at skriveud cifrene manuelt for at give til nogen. Du sender det ganske enkelt gennem NFC, forudsat at det er aktiveret på begge enheder. Dette gælder ikke kun telefonnumre; det gælder også for billeder.

  1. Søren ryge kringle youtube
  2. 3 værelses lejlighed
  3. Jørgen vig knudstorp salary