Kogning Af Majs

 1. Af bdu
 2. Kogning af mars 2013
 3. Af diagnosis
 4. Kogning af mars 2009

En af de mest simple men skønne ting at spise når der er sæson for hele majs – at koge sine majskolber hele og gnave med smør. mmmm Vi spiser det ofte igennem sommeren til forskellige retter, da de er virkelig nemme at lave og fungerer rigtig godt som tilbehør. Er man nu uden for sæson hvor du ikke kan købe friske majs kolber, kan man faktisk købe dem på frost i supermarkedet og de smager næsten lige så godt. Så uanset tidspunktet på året, så kan man lave disse skønne gule gnave kolber. 4 stk hele majskolber 4 l vand salt smør Majsen renses for alt grønt. Blade og de lange hår pilles af så du kun har den rene kolbe tilbage. Skær evt. dårlige majs af. Du kommer majskolberne ned i kogende vand med en lille smule salt. Ønskes majsen sprøde koges de i 7-10 minutter, og hvis man hellere vil have dem møre kan man give dem op til 15 minutter. Serveres varme med smør og evt. en smule salt. Er godt både som ret i sig selv med en smule tilbehør, eller bruge majsen som tilbehør til en kødret.

Af bdu

Fjern bladene og server med salt og smør. Men friske majs behøver jo slet ikke, at blive tilberedt. Sæt kolben på højkant, tag en kniv og skær nedad, så majsene falder fra kolben. Så er der lækre, sprøde majs til salaten. Tjek et par af mine opskrifter ud her. Frisk majssalsa Sund og mættende salat med butterbeans Du kan selvfølgelig også bare gumle løs på de friske majs på kolben – ret skøn snack på madpakken (: Reader Interactions

Vi synes bestemt, at kolberne smager bedst med lidt salt og en klat smør på, men hvis du vil have en lidt sundere udgave, kan de sagtens spises uden smør og salt. Majskernene kan skæres fra kolberne og koges. Det er faktisk ganske let at gøre, og du kan da let få tips her på til at skære kernene fra kolben. Du kan få instruktion i at fjerne kerner fra kolbe her. De kogte majs kan fx bruges i grønsags-sautéer eller salater. De danske majs kan du primært købe i sommermånederne fra juli til oktober. Du kan dog købe importmajs hele året og kan altså sagtens lave lækre kogte majskolber i februar hvis lysten kalder. Prøv dig også frem med andre typer af grønsager til kogning. Det er ganske nemt og hurtigt, og kogte grønsager passer til de fleste kødretter og fjerkræsretter. Prøv fx kogte jordskokker. Du finder opskriften på kogte jordskokker her. Velbekomme, og god fornøjelse med dine kogte majskolber. Siden er blevet set 681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kogning af mars 2013

1. Sæt vand over, fx i en elkedel. 2. Befri majskolberne fra overfrakken, og skær kolberne i 2-3 stykker hver. 3. Kom majs-stykkerne i en gryde med letsaltet, kogende vand, og kog dem i ca. 7 minutter. 4. Tag majs-stykkerne op af gryden, afdryp dem godt, og vend dem med chimichurrien.

Majs stammer oprindeligt fra Sydamerika og tilhører græsfamilien. Den kom til Europa i 1500-tallet. Der findes forskellige sorter af majs, hvoraf det er sukkermajsen vi bruger som grøntsag. Den modnes i perioden midt juli til midt oktober. Majs er super gode til madpakken og kan nydes som snack eller som tilbehør. Den er rig på A-, B- og C-vitamin og mineraler. Majs koges i ca. 5 minutter i letsaltet vand eller grilles med bladene på for at beskytte majsene Hvis du vælger at grille din majs, kan du lægge den i blød med bladene på inden grillningen. Så holder den sig saftig efter tilberedning Det var meningen at majs kun skulle bruges til dyrefoder, hvorimod den nu er endt med at blive en del af kulinariske køkkener verden rundt. Majskolber har i gennemsnit 800 majskorn, fordelt i 16 rækker. Majs skal opbevares i køleskab, men man skal ikke vente for længe med at spise dem, da de kun kan holde sig i tre til fire dag. Hvis man lader bladene sidde på, kan de dog holde sig i op til otte dage.

Jeg har en svaghed på den her tid af året. Majskolber! Allerhelst kogte, med iskoldt smør og salt. Det er faktisk så galt, at jeg spiser dem som aftensmad flere gange om ugen. Altså bare majskolber – ikke som tilbehør. I sidste uge var det en hyldst til ribs, nu er det majskolbens tur i rampelyset. Vi starter først med lidt facts om majsen, for selvfølgelig har jeg al min nørdethed researchet på banditten – det er jo helt essentielt at være opdateret på viden om majs (; Majs kom til Europa omkring 1500-tallet og det var de kære spaniere, som synes den skulle med hjem fra Mellemamerika og bruges til hønsefoder. Det tænkte Asien og Afrika var en mægtig god ide og de fik også fingre i majsen. Men så oprendt år 1845, hvor kartoffelhøsten slog fejl, endnu engang, og den irske befolkning var mere end sultne. Europa holdt fast i deres hønsefoder, men USA sendte majskolber til Irland. Og så spiste vi allesammen majskolber. Indianerne i Mexico er dog lidt mere fancy, de dyrker nemlig blå majs.

Af diagnosis

 • Kogning af majs i mikroovn
 • Kogte majskolber med citronsmør - opskrift fra Aarstiderne
 • Hvad er klokken i los angeles
 • Nogen og nocle maulaix
 • Kogning af majs
 • Af mc
 • Dod af
 • Kogning af majskolber

Kogning af mars 2009

Denne gode opskrift på Kogning af majs med billede fra i kategorien Grønsager opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Kogning af majs, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via 's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

Ja, forestil dig lige blå cornflakes eller popcorn (: Uundværlige facts fra det store world wide web Ensidig majsspisning kan medføre vitaminmangel… Surprice, surprice Majskolber kan omdannes til kulstofbriketter, hvilket kan lagre store mængder metangas. Du kan ikke slå majs ihjel med "roundup", majsen er nemlig genmodificeret til at modstå nærmest alt! USA producerer ca. 333 mio. tons majs om året og er suverænt kongen af majsproduktion. Majs bruges til plast, tekstiler og kemiske produkter. I 1869 blev den første majskolbe udhulet og brugt til pibe. Mange steder i USA finder du populære langsbrugs-turistattraktioner; Majs-labyrinter! Mangel på sand til sandkassen – svaret er majskerner, som bruges mange steder i USA. Og så til det sjove tilberedning af majs. Jaja, de fleste ved nok hvordan de tilberedes, men lad os tage den endnu engang for Prins Knud. Kom majskolberne i en skål med vand og lad dem trække min. 30 minutter. Læg kolberne på grillen med bladene på og grill dem 15-20 minutter - vend dem undervejs.

Hvis vejret en dag ikke er til at lægge majskolber på grillen, så prøv at koge dem. Kogte majskolber er lette at lave og skønt tilbehør til netop din aftensmad. 2 personer. Er du alene så halver portionen. Tilberedningstiden for kogte majskolber er 15-25 minutter. Heraf er arbejdstiden ca 10 minutter. # Ingredienser til kogte majskolber: 2 majskolber vand svarende til, at majskolberne lige dækkes 1½-2 tsk groft salt pr. liter vand * Sådan laver du kogte majskolber: Start med at fjerne majskolbernes yderblade og skæg. Knæk eller skær evt. majskolberne i halve eller i tykke skiver. Bring nu vand tilsat salt i kog. Kom majskolberne i gryden og kog under låg i 5-15 min. afhængig af, om de skal være sprøde eller helt møre. Stik en kødnål eller spids kniv i og bedøm konsistensen. Hæld slutteligt kogevandet fra, når de er færdigkogte. Og så er dine kogte majskolber klar til servering. Tips til kogte majskolber Majskolberne smager skønt som tilbehør til mange retter. Fx grillmad eller kødretter.

 1. Prinsesse ingeborg af denmark restaurant
 2. Bedst og billigst vinduer
 3. Er grundlovsdag en helligdag 2019 karaoke
 4. Sømænd på sengekanten
 5. Forsidefruer sæson 3