Offentlig Transport København

Hej r/denmark! Det bliver måske lidt fragmenteret det hele, men jeg håber I kan bære over med mig. Jeg står i en situation hvor jeg skal flytte og starte på en 3-årig HF. Den 3-årige HF ligger rimelig fast, men hvor den skal tages henne er jeg blevet i tvivl over. Jeg er blevet glad for at bo i de større byer. I de sidste fem år har jeg boet henholdsvis Aalborg og nær København ude omkring Gladsaxe. Jeg har ikke bil og tanken interesserer mig ikke, så jeg er blevet glad for at alting bare ligger i gå-afstand - og hvis ikke det, så i det mindste et sted med rigelig offentlig transport. Så nu tænker jeg på enten Odense eller Århus. Jeg har af og til været i Århus og synes at byen virker ret fed, umiddelbart - bymidten er lækker at bevæge sig rundt i og jeg synes der er en del fede bygninger. Jeg kender ikke Odense - men af hvad jeg har set udefra, virker bymidten en del mindre på mange måder. Det jeg specielt godt kunne lide ved Aalborg var også, at byen på en måde bare spredte sig langsomt ud i forstæderne uden egentligt ophør af by.

Flytning og start på uddannelse - savner information om Århus og Odense : Denmark

Et City Pass giver dig mulighed for at rejse ubegrænset i et bestemt zoneområde i 24, 48, 72, 96 eller 120 timer. City Pass findes i to versioner, Small og Large, afhængigt af dit behov. Har du et Rejsekort, kan du frit benytte det til al offentlig transport. Her ud over findes Copenhagen Card, som ud over transport giver adgang til en lang række kulturelle oplevelser. Alle billetter og kort giver adgang til alle busser, tog, og metro inden for de købte zoner og periode. Bare vis billetten, når du bliver bedt om det. Når du bruger offentlig transport i København skal alle rejsende have gyldig billet. Der er dog særlige regler for børn under 12 år, som rejser med voksne. Læs mere om billetter og priser Køb billetter Der er flere nemme måder at købe billetter til offentlig transport. DOT Billetter app Billetautomater ved tog- og metrostationer Direkte hos buschaufføren (kun kontant) I 7-Eleven-kiosker ved stationer Den letteste måde at købe billetter er via app'en 'DOT Billetter'. I app'en kan du købe enkeltbilletter og City Pass, og du kan købe billetter til flere rejsende på én gang.

Download app'en 'DOT Billetter' Rejser med børn Det offentlige transportsystem er let at bruge for rejsende med børn. Langt størstedelen af stationerne har elevatorer og rulletrapper til klapvogne og barnevogne. Hver voksen med en gyldig billet kan tage to børn under 12 år med gratis. Klapvogne og barnevogne kan også medbringes gratis. Billetter til børn mellem 12 og 16 år er halv pris af den tilsvarende voksenbillet. Adgangsforhold og handicap Du kan medtage kørestole, rollatorer og lignende gratis i bus, tog og metro på de dertil indrettede pladser. Det er en forudsætning, at personalet vurderer, der er plads. Hvis samtlige pladser er optaget af kørestole, cykler, barnevogne eller rejsende med stor bagage, må du vente på næste bus, tog eller metro. Den passager, som er steget på først med en kørestol eller lignende, har fortrinsret – i toget har en kunde med pladsbillet dog ret til pladsen. Hittegods Hvis du vil forespørge om hittegods, er det letteste at ringe til vores kundeservice på +45 7015 7000.

Hej hovedstadsmennesker! Jeg er en gut fra det mørke Jylland, der har fået tilbudt en studiepraktikplads på kemistudiet i København, men jeg kommer til at overnatte et stykke derfra. Jeg har læst mig til at man kan købe et kort så man kan tage offentlig transport "gratis". Hvor købes dette kort? Skal det købes online? Det ville være fantastisk hvis det kunne købes i Lufthavnen, er det muligt? This thread is archived New comments cannot be posted and votes cannot be cast level 1 City-pass koster 200 kr for 72 timer. Det kan du får 12 til 16 rejser for på rejsekortet indenfor de zoner som city-pass dækker. Jeg tror mest det giver mening for udenlandske turister. level 1 Hvor langt snakker vi om? City pass er mest for turister. Du slipper med mindre af de sorte penge hvis du køber et rejsekort tror jeg. level 2 Er de sorte, fordi at han er fra fastlandet? :D level 2 Vi snakker 2 zoner 2 gange om dagen i 3 dage samt de 3 zoner fra lufthavnen til Østerbro 2 gange

Med offentlig transport i København og omegn Det er nemt at komme rundt i København og omegn med det offentlige. Busser, S-tog og Metro danner tilsammen et fintmasket transportnet, der dækker indre by, brokvartererne, Frederiksberg og byens forstæder. Vil du på tur ud af byen, er det ofte nemmest at tage S-toget. Det gælder fx, hvis turen går til Hillerød, Klampenborg, Køge eller strandene i Køge Bugt, mens Roskilde, Humlebæk (med Louisiana) og Helsingør nåes bedst med regionaltog. Fra lufthavnen til indre by kan du tage både Metro, regionaltog og bus. Hovedstadsområdet (også kaldet "HT-området"), der dækker Køge i syd, Roskilde og Frederikssund i vest og hele det nordøstlige hjørne af Sjælland, har samme billetsystem. Her kan du købe kontantbilletter eller anvende "Rejsekortet", der giver store besparelser i forhold til at købe kontantbilletter. Du kan læse mere om priser og zoner her. Du kan købe billet til bus, S-tog og Metro ved brug af de opstillede billetautomater, som du finder på alle byens tog- og Metro-stationer og i Københavns Lufthavn.

Offentlig transport i og omkring København - DOT

Hej allesammen, Jeg har et væddemål kørende med en ven; Den første af os der kan anskaffe 100 spil til under 500 kr (benzin og slid på bil og offentlig transport tæller ikke med) i alt vinder! Taberen betaler en middag og en god biograftur med tilbehør. Min ven bruger andre kanaler til at skaffe spillene, og jeg håber at reddit vil hjælpe! Hvad jeg efterspørger er; Har du en gammel konsol eller nogle gamle konsol spil som du ikke bruger liggende et sted? Samler det bare støv og fylder på hylden, i kælderen eller i skabet? Formater: DreamCast PS1 PS2 NES N64 PSP Andre formater hvis du har konsollen. Jeg vil meget gerne overtage disse ting, måske endda betale en lille smule for at overtage dem. Fra København til Roskilde vil jeg have mulighed for afhentning, men ellers er jeg med på at betale forsendelse.

Det vil sige, at de nye busser, der kommer på vejene fra 2019, ikke udleder sundhedsskadelige stoffer og CO2 og samtidig mindsker støjniveauet i byrummet markant. Samtidig muliggør samarbejdet, at eventuelt udstyr til hurtigopladning af elbusser kan sættes op ved bussernes endestationer. I december 2019 blev de gamle dieselbusser på linje 2A, der kører mellem Tingbjerg og Refshaleøen samt linje 18, der kører mellem Emdrup Torv og Lergravsparken udskiftet til fordel for 48 helt nye elbusser. Frem mod 2025 har Københavns Kommune en forventning om en gradvis øget andel af elbusser på de Københavnske veje, der forløber således: 2021 – 25% af busdriften 2023 – 60% af busdriften 2025 – 100% af busdriften Kontakt Specialkonsulent Mikkel Krogsgaard Niss E-mail: Økonimiforvaltningen Center for Byudvikling

Det enkelte stykke bagage må maksimalt måle 30 x 60 x 100 cm. Personalet kan give nærmere anvisninger om placering af den medbragte bagage. Det er altid personalet, der vurderer, om der er plads, og om bagagen er til gene. Små hunde og andre mindre dyr, der bæres i taske eller bur, betragtes som håndbagage, og må medbringes gratis. Tasken eller buret må maksimalt måle 30 x 60 x 100 cm, og dyret skal forblive i taske eller bur under rejsen. Hvis du rejser med en hund, der er for stor, til at være i en taske, et bur eller lignende, skal du købe en børnebillet til din hund. Hunden skal være på gulvet under hele rejsen, skal holdes i snor og skal være under din kontrol. Fører- eller servicehunde kan altid medbringes og er gratis. Hunden skal bære symbolet "manden med den hvide stok", "hundehoved og hånd" eller ID-vest (forudsat, at kunden kan fremvise særligt ID-kort). Du må gerne medtage musikinstrumenter, løbehjul, sammenklappede kørestole og ski, skistave, snowboards, små slæder og kælke, hvis de kan placeres, så de ikke generer.

Hej København. Jeg har skal op og se på et værelse i Skodsborg her en af dagene, og ville hører om der er nogen der har boet/bor i Skodsborg der kan fortælle mig lidt om området? jeg kan se at rejseplanen siger at det er nemt at komme ind til københavn, med toget. Hvordan oplever i den offentlige transport til og fra Skodsborg? og hvad med resten af byen, er det en af de døde byer efter kl 20, eller er der noget at give sig til? tak for indput på forhånd. This thread is archived New comments cannot be posted and votes cannot be cast level 1 Jeg har boet i Vedbæk i 3 år (stationen lige efter Skodsborg). Angående transport, er kystbanen selvfølgelig dit foretrukne valg. Hvis man sammenligner med metroen og s-toget så er der dog væsentligt flere forsinkelser. Du kan regne med at det tager ca. 30 minutter ind til byen. level 1 Skodsborg = rigmandsland:) Hvis du tager lidt mere vest på kommer du til nærum, der har glimerende forbindelse til kbh. Jeg tror dog ikke der sker noget i skodsborg pga, det er en ret lille by.

  1. Hvad betyder lol series
  2. Teambuilding københavn
  3. København nuuk

Når man går rundt i det offentlige rører man jo ved en masse ting som er potentielt smittefarligt (eks. stabilisatorer i offentligt transport) og hvis man så rør sin telefon efterfølgende er der jo potentielt virus på mobilen, så hjælper det jo ingenting at vaske hænder når man kommer hjem, når man alligevel fedter med sin inficerede mobil efterfølgende. Kan det virkelig være rigtigt at professorer i immunologi og vira ikke kan lave den her helt basale logiske kobling? Begynder godt nok at miste min tiltro til myndighederne, når de er så dårlige til at ræsonnerer og give råd til offentligheden. Sorry for min rant, men følte det her var vigtigt at få diskuteret.

  1. Real madrid trøje 2017