Eske Willerslev Ulrikke Ji Mee Willerslev

  1. Eske willerslev ulrikke ji mee willerslev mp3

"Vi er af samme stof, som drømme gøres af, " lyder et berømt Shakespeare-citat. Spørger man den danske stjerneforsker Eske Willerslev har udsagnet aldrig været mere sandt, end det er i dag. Historisk set lever vi nemlig i en helt unik tid, hvor velfærdssamfundet og den teknologiske udvikling har muliggjort, at vi kan blive til mere eller mindre hvad som helst. Samtidig ser Willerslev en tendens til, at vi hurtigt giver op, når vi skal gøre vores drømme til virkelighed. - En af bagsiderne ved at leve i et velfærdssamfund er, at vi glemmer, hvad det vil sige at kæmpe hårdt for det, vi gerne vil opnå. Vi vil helst have, at alting kommer til os uden, at vi skal arbejde for det, siger han. Drøm dig til et godt liv Når Willerslev er fortaler for, at man kæmper for sine drømme, er det fordi, han ser det som en forudsætning for et godt liv. - I mine øjne er det at holde fast i sine drømme uanset hvad et vilkår for det gode liv. Det skyldes, at hvis du har et mål og bliver ved med at bevæge dig i retningen af det mål, føler du dig aldrig fortabt.

Eske willerslev ulrikke ji mee willerslev mp3

Det Nye Testamente er det smukkeste værk, evolutionsbiologen Eske Willerslev har læst. Han ærgrer sig over, at budskabet derfra ikke er nået bredere ud i befolkningen og giver kirkens "manglende evne til at møde folket" skylden for det Hvad er det bedste ved kristendommen? Jeg synes personligt, at Det Nye Testamente er det smukkeste værk, jeg nogensinde har læst. Især næstekærligheden er fantastisk. Jeg synes, kristendommen har meget at byde på i dag. Der er brug for den i den verden og det samfund, vi lever i. Vi kan også lære meget af tanken fra Det Nye Testamente om - sådan tolker jeg det i hvert fald - at paradis er at finde her på jorden, mens vi lever. Der er mange andre religioner, der også er smukke, men hvor det handler om en stor gevinst på den anden side af dette liv. Ingen ved, hvad der er på den anden side, så jeg synes, det giver god mening at tage udgangspunkt i, at det er i vores nuværende liv, at glæderne skal findes frem for i livet efter døden. Hvis der er endnu et liv efter døden, er det bare endnu en bonus, men vi kan ikke være sikre på, at det er tilfældet.

Kristendommen er smuk og relevant og har så meget at byde på, men det er nødt til at ske i en form, som nutidens mennesker kan forholde sig til. Hvad er det bedste ved gudstjenesten? Personligt går jeg meget sjældent i kirke for at deltage i en gudstjeneste. Det mest positive ved gudstjenesten er vel nok, at den i nogle tilfælde kan støtte nogle mennesker, der har brug for at være der. Hvis der er en god prædiken, der perspektiverer Bibelens historier til i dag, kan den skabe stof til eftertanke. Hvad er det værste ved gudstjenesten? På en måde kan man sige, at gudstjenesten har udspillet sin rolle lidt, for der er næsten ingen mennesker læmgere, som tager til en gudstjeneste for at høre en prædiken. Jeg synes derfor, at kirken burde bruge flere kræfter på at være ude blandt folket. Som jeg sagde tidligere, har den et enormt potentiale og kan være relevant for mange mennesker i dag. Mennesker, der er sårbare eller har brug for hjælp. Jeg synes ikke altid, kirken formår at være relevant for folket.

Men rammen omkring fortællingen, hvor vi hører, at der køres i bil til ødegård, at der tages en færge til det svenske, og at der spises slik undervejs, trækker det samlede indtryk ned. Men læs alligevel, hvis du er interesseret i hvad DNA teknikker har afsløret om menneskets udvandring fra Afrika, hvem er indianerne beslægtede med, og betød klimaforandringer mon noget for den uldhårede mammuts og andre dyrs uddøen engang Eske Willerslevs spændende og banebrydende forskningsresultater beskrives. Men læs alligevel, hvis du er interesseret i hvad DNA teknikker har afsløret om menneskets udvandring fra Afrika, hvem er indianerne beslægtede med, og betød klimaforandringer mon noget for den uldhårede mammuts og andre dyrs uddøen engang for længe siden?.. Hvis man kender til "Videnskabens verden" på P1 og holder af videnskabsjournalist Christoffer Frøkjæs fortællestil og ikke ved hvad DNA og epigenetik er, falder bogen om Eske Willerslev formentlig i ens smag. Hvis man har en lille smule viden de ovenstående emner og ikke er fan af Frøkjærs stil er man til gengæld udfordret.

Kirkens budskab er utroligt smukt og meget relevant for vores samfund i dag, hvor flere er ensomme og mange kæmper med fysiske og psykiske lidelser. Derfor mener jeg, at kirken har et stort potentiale. Hvad er det værste ved folkekirken? Det værste er så, at folkekirken i mine øjne ikke til fulde udnytter sit store potentiale. Jeg synes, at folkekirkens vigtigste rolle er at være der for menneskene ude i samfundet. Den skal understøtte de svage og udsatte og være i berøring med langt flere, end den er nu. Jeg tror, det er et resultat af, at den ikke har været god nok til at følge med tiden og transformere sig hurtigt nok. Jeg tror, at for at opnå succes må kirken i højere grad slippe prædikenen og Bibelen. Det kan virke bagvendt at sige, for det at være kristen betyder jo, at man tager udgangspunkt i Bibelen. Men her mener jeg, at det vigtigste er, at man lever og handler som kristen, snarere end at man prædiker Guds ord. Man bliver nødt til at møde folk, hvor de er. Der er så forsvindende få i det danske samfund, som tror på, at man kan finde sandheden i en bog eller i en prædiken, men jeg er sikker på, mange vil værdsætte den kristne handling i form af næstekærlighed og omsorg.

Desværre. Jeg siger ikke, at kirken ikke kan holde gudstjeneste og være ude blandt folket på samme tid. Jeg siger blot, at hvis jeg sad i stolen og skulle prioritere socialt arbejde eller at fastholde en tradition i form af gudstjenesten, ville jeg have det fint med at nedprioritere det sidste. Hvad er det bedste ved det multikulturelle samfund? I mine øjne er der rigtig meget godt at sige om det multikulturelle samfund. Et samfund, der er mangfoldigt i forhold til kultur og etnicitet, er en virkelig stor gave. Mangfoldighed skaber rummelighed, den skaber fremdrift, og den skaber viden og dynamik. Den globalisering, der foregår i øjeblikket, ser jeg som noget overvejende meget positivt, der kan berige det danske samfund. I øjeblikket er jeg i USA, hvor man virkelig kan se, hvilken dynamik et multikulturelt og multietnisk samfund skaber. Vi skal ikke være bange for at blive en del af det. Det vil berige os. Hvad er det værste ved det multikulturelle samfund? Det er desværre uundgåeligt, at det multikulturelle samfund også skaber konflikter.

  • Færge til island harbor
  • Eske willerslev ulrikke ji mee willerslev songs
  • Lægerne gregersen og press sports
  • Eske Willerslev: Jeg ejer intet, der ikke kan erstattes - Kristeligt Dagblad
  • Nilfisk Alto højtryksrenser reservedele | Køb dele her
  • Eske Willerslev: Folkekirken udnytter ikke sit enorme potentiale - Kristeligt Dagblad

Dna-forsker og professor Eske Willerslevs yndlingsbeskæftigelse er at sidde i naturen og tænke. Respektløshed er det, der sårer ham mest Hvad er lykke? At være i balance. Hvad er en god gerning? Næstekærlighed. Hvad sårer dig mest? Respektløshed. Hvad er den største synd? Ikke at stå op for, hvad du tror på. Hvad kan du ikke undvære? Mine børn. Hvad er meningen med livet? At leve det og blive klogere. Hvad er din yndlingsbeskæftigelse? At sidde i naturen, langt fra alting, og tænke. Hvordan vil du gerne huskes? Som ham, der gjorde det. Hvad er du bange for? Fremtiden. Hvem er dit livs største kærlighed? Min kone. Hvad tror du på? Gud eller wakan tanka (for mig det samme). De viseste ord? "Nothing in biology makes sense except in the light of evolution" (biologi er først logisk, når den ses i sammenhæng med evolutionsteorien, red. ) – et essay af Theodosius Dobzhansky. Hvad fortryder du mest? Min naivitet. Hvad er den største dyd? At stå op for det, du tror på. Hvilken genstand er din største skat?

Næstekærligheden er sindssygt god og smuk. Jeg hører hele tiden, at vi ikke går i kirke mere, og at kristendommen ikke har nogen relevans længere. Men når jeg læser i Bibelen, bliver det tydeligt for mig, at det langtfra er sandheden. Hele vores samfund og vores lovgivning og den måde, vi ser og behandler hinanden på, er gennesyret af Det Nye Testamente. Det er vigtigt, at det bliver tydeligere for alle, hvor fundamentalt den kristne tankegang har præget og stadig præger os. Hvad er det værste ved kristendommen? Ligesom med alle andre religioner er fundamentalisme det værste ved kristendommen. Jeg kan ikke komme i tanke om noget tilfælde overhovedet, hvor fundamentalisme har bidraget med noget godt. Kristendommen, i hvert fald i Det Nye Testamente, er i virkeligheden utrolig omfavnende og rummelig. Fundamentalisme er det modsatte, fordi den ikke vil acceptere, at folk er forskellige. Det kommer der ikke noget godt ud af. Hvad er det bedste ved folkekirken? Folkekirken sidder på et grundlag, der gør, at den burde have en vigtig rolle i det danske samfund.

I sådan et samfund bliver ekstremisme tydeligt, og det er farligt. Ekstremisme tolererer ikke diversitet. Ekstremismen er modreaktionen på rummelighed. Når det er sagt, mener jeg dog, at gevinsten ved et multikulturelt samfund overskygger det negative. Og heldigvis, for globaliseringen kan vi ikke styre. Om vi vil det eller ej, er vores økonomi, vores uddannelsessystem, vores kultur og så videre på alle ledder og kanter en del af globaliseringen. Så vi skal forsøge at bruge det positivt i stedet for at gøre det modsatte. Vi må vende kasketten og sige, at vi ikke kan bruge fremmedfjendskhed og modstand mod forandring til noget, for den er her, og der bliver mere og mere af den. Det er den uundgåelige udvikling. Så frem for at bekæmpe det multikulturelle samfund bør vi omfavne det og få det bedste ud af det. Og der er meget godt at hente. Så frygt ikke.

Samtidig anerkender Willerslev, at i et samfund, hvor der er frit valg på alle hylder, er det lettere sagt end gjort. - Der er ingen tvivl om, at der ligger et stort pres på individet i dag. Når du har alle muligheder, er der også en forventning om, at du skal bruge dem til noget. Men lige præcis derfor er det også vigtigt at holde fast i sine drømme i stedet for lade sig kaste tilfældigt rundt i livet, siger han. Dårlig til at stave og læse Med flere banebrydende opdagelser om menneskets forhistorie, kan det være svært at forestille sig, at Willerslev selv har haft svært ved at realisere sine drømme. Ikke desto mindre husker han tydeligt tiden, hvor en akademisk karriere for ham syntes næsten uoverkommelig at opnå. - I løbet af mit liv har jeg sat nogle mål for mig selv, som for mig har været meget svære at nå. For eksempel har jeg valgt en akademisk karriere, selvom jeg er relativt dårlig til at stave, regne og læse. Det har unægtelig skabt problemer undervejs, siger Willerslev. Ingen lige vej Uanset hvor hårdt det har været at udleve sin forskerdrøm, er Willerslev ikke i tvivl om, at han aldrig ville have været strabadserne foruden.