Mest Talte Sprog I Verden

Islam hævder, at Gud via englen Gabriel bogstaveligt talt talte på arabisk, da han dikterede Koranen til Mohammed. Det var 1400 år siden, og moderne arabiske dialekter har ændret sig meget siden "klassisk arabisk" i Koranen. Ud over deres lokale dialekter taler mange arabere også "moderne standard arabisk", som er en akademisk dialekt, der er baseret på klassisk arabisk.

Mest tale sprog i verden cast

Læs mere Prisgaranti Vi har den bedste pris, og matcher hvis du får et billigere tilbud. Hasteoversættelse Skal det gå ekstra hurtigt tilbyder vi hastelevering. Læs mere

En konstruktion som »Manden, der taler, er min bror«, forekommer ikke på pirahã. Den slags findes ellers i alle verdens sprog og betragtes af mange som det mest karakteristiske træk ved sprog overhovedet. Noam Chomsky, der er professor i lingvistik, hævder, at en universel grammatik vil være karakteriseret ved muligheden for rekursion. Rekursion er i lingvistisk sammenhæng muligheden for at lave bl. a. indlejrede bisætninger af vilkårlig dybde og gentagelser af vilkårlig længde. Pirahã er det eneste sprog i verden, der muligvis mangler en rekursiv struktur (se faktaboks). Det betyder, at sprogbrugere ikke kan forme sætninger, som eksempelvis: »Ole tror, ​​at Per mener, at Lisa er sulten. « På dansk gør man det ofte. Man propper gerne en bisætning ind i en anden sætning af ​​samme slags, for eksempel en ledsætning i en anden ledsætning. Pirahã-folket ville sandsynligvis udtrykke det på denne måde: »Lisa er sulten. Per mener det. Ole tror det. « Sagt med andre ord, klarer de sig fint uden ledsætningskonstruktioner, hvis forskerne altså har forstået deres sprog korrekt.

Dette spørgsmål er ikke så enkelt, som det ser ud. Der er et par komplikationer, der gør det svært at give et præcist svar: Først og fremmest, hvad mener du med talt sprog? Ønsker du at rangere sprog efter deres antal indfødte talere eller efter hvor mange mennesker, der overhovedet taler dem, indfødt eller ikke-indfødt? Disse to fremgangsmåder producerer lister, der ser meget forskellige ud. For det andet, hvor går grænsen mellem et sprog og en dialekt? Hvor forskellige skal to dialekter være, før de betragtes som separate sprog? Der er ofte ikke ét entydigt svar, og svaret du giver, kan påvirke et sprogs placering på "mest talte" listen. Når det er sagt, er det dog muligt at komme med nogle grove placeringer. Her er det bedste estimat på de mest talte sprog i verden på nuværende tidspunkt. Det skal ses som det totale antal af talere, og ikke kun for dem, der er indfødte og netop har det sprog. Top 5 Flest Talte Sprog I Verden 1. Mandarin Antallet af indfødte: 918 millioner Antallet af ikke-indfødte: 193 millioner Total: 1, 09 milliarder Folk omtaler ofte " kinesisk " som et enkelt sprog.

»Det er ordninger, man faktisk ser i mange sprog, også opdelt efter køn – simpelthen fordi mænd og kvinder ofte taler lidt forskelligt, « forklarer Theil. Også de forskellige sociale grupper udtrykker sig så tilpas unikt, at konsonanterne kan være anderledes. Få konsonanter er ikke lig med simpelt sprog Pirahã-folket lever i nuet og bøjer hverken udsagnsord i fortid eller fremtid. De har heller ikke ental eller flertal for navneord, så situationen afgør, om der er tale om én eller flere mænd. Pirahã har kun tre vokaler, mens dansk har ni, og bare otte konsonanter, hvor vi har hele 20. Det er fristende at konkludere, at pirahã er et enkelt sprog, men både udtale og grammatik er uhyre svært at lære for en udenforstående. Sproget har blandt andet en lyd, der højst sandsynligt ikke findes på noget andet sprog; et 'L', der ender med, at tungen stikkes ud og berører underlæben. Og hvert udsagnsord har mindst 65. 000 mulige bøjningsformer. Et sprog uden ledsætninger Rekursion Pirahã kender tilsyneladende ikke til at bruge en sætning som led i en anden.

Engelsk tales af 372 millioner mennesker som primære sprog – plus alle de andre – som os – der har det som sit andet tungemål. Arabisk har en global tredjeplads med 295 millioner mennesker. Arabisk omfatter 19 forskellige udgaver, hvor den ægyptiske er den mest udbredte med 64, 5 millioner. Den næstmest talte arabiske dialect er algerisk med 29, 3 millioner, oplyser Etnologue …. feb 13, 2018

  • Mest tale sprog i verden
  • Serie - Historien om Danmark: Så kom der vikinger • POV
  • Mest talte sprog i verdon.com
  • Mest tale sprog i verden live
  • Kourtney kardashian kæreste video
  • Vandhaner med kogende vand online
  • Gaven til bedsteforældrene now
  • Her er verdens mærkeligste sprog