Klog På Sprog

Bliver irriteret over amerikaner-citater, reality-kævlen og en stakkels ekspert, der kæmper en brav kamp om at opretholde en nogenlunde faglighed i programmet...... Jeg holder meget af programmet, men hvis man har hørt med fra starten, begynder det virkelig at gå i ring... både hvad angår temaer og lytterspørgsmål. Top Podcasts In Society & Culture Listeners Also Subscribed To

Klog på sprog shoes

I juryen sidder: Thomas Hestbæk Andersen, Dy Plambeck, Henrik Lorentzen, Geeti Amiri og programmets vært Adrian Hughes. 2019 Regeringen fremlagde i denne uge den såkaldte "ghettoliste" med 28 danske ghetto-områder. Men hvad betyder det overhovedet? M. J Afhakame og Kian Sadeghi bryster sig med at være markante ghetto-stemmer og i dag bliver vi klogere på deres sprog. Kultur Klog på Sprog Fredag 29. nov. 2019 Live fra Nationalmuseet. I anledning af den store udstilling "Tyskland" sætter Klog på Sprog fokus på, hvor stor en rolle det tyske sprog spiller for det danske. Knud Romer og Lykke Friis er de tysk-begejstrede gæster og publikum består af 200 gymnasieelever med tysk på skemaet. Kultur Klog på Sprog Lørdag 28. okt. 2017 Der er forår i luften i denne efterårsudgave af Klog på Sprog, hvor Adrian Hughes gennemgår de fem kærlighedssprog. Mikael Wulff er aktuel med tv-serien "Perfekte steder" om forelskelse og han mødes af forfatteren bag kærlighedsromanen "Italiensvej", Anna Grue. Kultur

Lytte til Klog på Sprog Podcast

Episodes De fleste indbyggere i Danmark har et forhold til Bibelen, uanset om de tror eller ej. Der er intet nyt under solen, størst af alt er kærligheden, lad de små børn komme til mig. Vi citerer mere eller mindre ordret bibelen i mange af livets gøremål. Midt i marts 2020 udkom Bibelselskabets nye samlede udgave af det gamle og det nye testamente, som det kalder "aftaler". Mange læsere synes at deres barndoms bibel er den rigtige, skønt ingen ønsker Christian III's bibel fra 1550 tilbage. Hvad er den mest rigtige bibel og hvordan omskriver man så følsom en tekst som Bibelen? Bibelselskabets Birgitte Stoklund Larsen og ledende redaktør ved Det danske sprog- og litteraturselskab Lars Trap-Jensen er gæst hos Adrian Hughes. Hvordan taler politiske leder til hinanden under coronakrisen? I går aftes transmitterede DR1 og TV2 sammen partilederdebat om, hvordan Danmark får lukket op under den fortsatte coronatrussel. Klog på Sprog taler med Ekstra Bladets politiske redaktør Henrik Qvortrup om politikerens retoriske dagsform, og programmet undersøger også behandlersprog ved de såkaldte "børnefaglige undersøgelser" på baggrund af en grum sag om mistanker på Fanø.

Klog afs

  • Klog på sprog p1
  • Klog på Sprog – Podcast – Podtail
  • Aldi fyrværkeri 2019

Sprog

Nu skal årets ord 2019 kåres. Over 1500 medlemmer af den danske befolkning har indstillet ordforslag, og nu er det op til en jury på 5 personer at kåre det endelige årets ord 2019. Udsendelsen sendes live foran 600 gymnasielever på Nordfyns Gymnasium. I juryen sidder: Thomas Hestbæk Andersen, Dy Plambeck, Henrik Lorentzen, Geeti Amiri og programmets vært Adrian Hughes. Regeringen fremlagde i denne uge den såkaldte "ghettoliste" med 28 danske ghetto-områder. Men hvad betyder det overhovedet? M. J Afhakame og Kian Sadeghi bryster sig med at være markante ghetto-stemmer og i dag bliver vi klogere på deres sprog. Live fra Nationalmuseet. I anledning af den store udstilling "Tyskland" sætter Klog på Sprog fokus på, hvor stor en rolle det tyske sprog spiller for det danske. Knud Romer og Lykke Friis er de tysk-begejstrede gæster og publikum består af 200 gymnasieelever med tysk på skemaet. Der er forår i luften i denne efterårsudgave af Klog på Sprog, hvor Adrian Hughes gennemgår de fem kærlighedssprog.

Om forløbet Du bruger sproget dagligt, men hvor ofte tænker du over, hvordan du eller andre bruger sproget? I dette forløb skal du arbejde med sprog; med ords dele – morfemer, med sprogets betydning – semantik, og med sætningers opbygning – syntaks. Forhåbentlig bliver du klog på sprog og kommer til at tænke mere over, hvordan du bruger dit sprog. Læringsmål Se på læringsmålene. Hvad kan du lige nu, og hvad vil du gerne kunne efter forløbet? Jeg kan læse låneord hurtigt og sikkert. Jeg kan komme med eksempler på, hvordan form, situation og ordvalg påvirker kommunikationen. Jeg kan give respons på en teksts syntaks.

20 episodes Adrian Hughes er vært i en venlig kappestrid om ord og deres betydning. To gæster giver prøver på deres sproglige beredskab, mens en sprogekspert holder styr på op og ned i tidens dansk. 22 MAY 2020 Klog på Sprog - 22. maj 2020 De fleste indbyggere i Danmark har et forhold til Bibelen, uanset om de tror eller ej. Der er intet nyt under solen, størst af alt er kærligheden, lad de små børn komme til mig. Vi citerer mere eller mindre ordret bibelen i mange af livets gøremål. Midt i marts 2020 udkom Bibelselskabets nye samlede udgave af det gamle og det nye testamente, som det kalder "aftaler". Mange læsere synes at deres barndoms bibel er den rigtige, skønt ingen ønsker Christian III's bibel fra 1550 tilbage. Hvad er den mest rigtige bibel og hvordan omskriver man så følsom en tekst som Bibelen? Bibelselskabets Birgitte Stoklund Larsen og ledende redaktør ved Det danske sprog- og litteraturselskab Lars Trap-Jensen er gæst hos Adrian Hughes. 15 MAY 2020 Klog på Sprog - 15. maj 2020 Hvordan taler politiske leder til hinanden under coronakrisen?