Mit Liv Som Geisha

  1. Henni (Denmark)’s review of Mit liv som Geisha
  2. Mit liv som geisha | Den Lille Bogblog

Nu har denne bog efterhånden ventet på min bogreol i så mange år, at det næsten er pinligt, at jeg ikke har fået læst den før nu. Det har dog en god forklaring, for jeg fik bogen kort tid efter, at filmatiseringen af bogen blev vist i biograferne. Jeg vil helst holde bog og film adskilt fra hinanden, så jeg blev nødt til at vente et stykke tid, så jeg ikke kunne huske alle filmens detaljer. Det var dog svært, for det er en ret god historie, som ikke vil forsvinde fra min hukommelse igen. 'Mit liv som geisha' er skrevet af Arthur Golden og handler om pigen Chiyo, der sammen med sin lidt ældre søster bliver adopteret af en fremmed mand, da Chiyos mor er dødeligt syg, og faren har svært ved at brødføde familien. Det viser sig dog hurtigt, at de ikke er blevet adopteret, men nærmere solgt til en fremmed mand, som sender dem til Kyoto. Her bliver de to søstre skilt fra hinanden, og Chiyo bliver indkvarteret i en okiya, hvor hun skal oplæres i at være geisha. Læretiden bliver hård, for husets førende geisha, Hatsumomo, har set sig gal på Chiyo og gør alt for at ødelægge hendes chancer for at blive en eftertragtet geisha.

Henni (Denmark)’s review of Mit liv som Geisha

Mit liv som Geisha by Sara Sommer on Prezi

Men Chiyo er ikke uden evner, og da lykken endelig smiler til hende, kan hun give Hatsumomo den modstand, hun fortjener. Bogen giver et ret interessant indblik i uddannelsen af geishaerne – de japanske kurtisaner og selskabsdamer, som er noget helt andet end prostituerede (selvom der er tidspunkter, hvor geishaerne vælger at gå i seng med deres kunder). Beskrivelserne af deres tøj, udstyr og omgivelser er så malende, at jeg næsten kan mærke silken mellem mine fingre og dufte den sminke, de bruger. Det er smukt, betagende og i mine øjne meget japansk, for æstetik og skønhed er vigtige elementer i den japanske kultur. Det er en fortælling, der emmer af drama, intriger, kærlighed og had. De japanske æresbegreber kommer også i spil, men dog slet ikke i samme grad som i for eksempel 'Spurvenes sky'. Selvom man som læser ikke er i tvivl om, at Chiyo nok skal blive geisha på et tidspunkt – det afslører titlen jo – så er hendes vej dertil meget spændende og dramatisk. Der er et vis element af 'Den grimme ælling' over fortællingen, for hun skal så meget ondt igennem, inden hun – endelig – kan blive geisha.

forrige Tarvelige Tom af Morten Ramsland næste Væv af Lone Mikkelsen Sideantal 581 Udgivet 2000 ISBN 87-7883-031-1 Originaltitel Memoirs of a Geisha En lille pige, Sayuri, bliver solgt af sin fattige fisker far. Hun havner i en okiya i den store, japanske by Kyoto. Her skal hun trænes op til at blive geisha, en af de smukke, uimodståelige kvinder der dominerer byens natteliv. Men der er en forhindring på vejen. I Sayuris okiya bor også en af Kyotos mest berømte geishaer, Hatsumomo. Hun har set sig ond på Sayuri og vil gøre alt for at gøre vejen endnu sværere. Men lyset kommer mod Sayuri i skikkelse af den barmhjertige Mameha der tager hende under sin vinge og selv oplærer hende til geisha. Bogen beskriver på den bedste måde en geishas indviklede liv. Et liv hvor en geisha skal være smuk og udfordrende, men ikke tilgængelig. Kærlighed er en forbudt frugt som ingen geisha må bide i. Samtidig beskriver bogen Japans historie før, under og efter 2. Verdenskrig, hvor de blev en af de store tabere.

Mit liv som Geisha (engelsk: Memoirs of a Geisha) er en roman af Arthur Golden, udgivet i 1997. Romanen fortæller historien om en geisha, der arbejder i Kyoto, Japan, før anden verdenskrig. En Oscar -vindende filmatisering af romanen, instrueret af Rob Marshall og med Zhang Ziyi i hovedrollen, udkom i 2005. Stub Denne bogartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den. Autoritetsdata WorldCat VIAF: 217041746 GND: 4754967-1

Mit liv som geisha | Den Lille Bogblog

  • Mit liv som geisha youtube
  • Hvorfor får man krampe
  • Mit liv som geisha video
  • Mit liv som geisha online

Du kan se den præcise lagerstatus på det enkelte produkt. Har du spørgsmål til lagerstatus eller leveringstid, er du velkommen til at kontakte os. Vælg din betaling Du har i vores shop mulighed for at foretage betaling på adskillige måder. Du gør bare brug af den betalingsmulighed, der passer lige til dig. Det er den samme høje sikkerhedsstandard, uanset hvilken betalingsmulighed du gør brug af. I vores sektion med oftest stillede spørgsmål finder du alle vores betalingsmuligheder. Bemærk at pengene først trækkes fra din bankkonto, når vi sender din vare. Hos Gucca får du altid professionel hjælp Skulle der opstå spørgsmål undervejs, er du selvfølgelig altid velkommen til at tage fat i os. Vi er åben for henvendelse mellem kl. 10-15 alle hverdage, og vi tager imod din henvendelse med godt humør og et smil. Spor din forsendelse hele vejen til din adresse Køber du hos os, har du mulighed for at følge din forsendelse hele vejen, fra den forlader vores lager, og til den er fremme hos dig. Du kan gå ind på din personlige ordreside, så snart dit køb er fuldendt.

Sikker e-handel Det er et vigtigt princip hos, at online handel skal være hurtigt, billigt og sikkert for kunderne. Det vigtigste er sikkerhed Sikkerheden er uhyre vigtig, når man handler online, og vi vægter naturligvis sikkerheden højt. Vores online betalingsløsning er godkendt af NETS, hvilket er din garanti for sikkerheden bag din online betaling. Så når du handler og foretager betaling via nettet hos, er det sikkert. Altid fuld returret i op til 30 dage De 30 dages returret gælder naturligvis alle produkter hos Det betyder ganske enkelt, at såfremt du har fortrudt købet, eller af anden grund alligevel ikke måtte ønske din vare, kan du sende din vare retur til os, og herefter vil vi sørge for, at dine penge bliver sendt retur til dig. Før du sender returvaren tilbage, er det en fordel, hvis du først tager kontakt til os. Kort leveringstid Som kunde hos Gucca, skal du selvfølgelig ikke vente for længe på din vare. Vi leverer hurtigt og sikkert. Helt konkret sender vi varen indenfor 1-2 hverdage, såfremt din vare er på lager.

Hovedpersonen i "Mit liv som geisha" er Nitta Sayuri, der ved historiens start er en ældre dame, der har besluttet sig for at fortælle os – læserne – om sit liv som geisha. Nitta Sayuri – der kaldes Sayuri – møder vi i en fattig fiskerlandsby i Japan i 1929. Da hendes far ikke længere kan forsørge Sayuri eller søsteren sælges de begge til slaveri i et berømt geishahus i storbyen Kyoto. Sayuri er på dette tidspunkt kun 9 år gammel. Som læser følger man Sayuri i hendes hverdag, hvor hun forsøger at komme overens med tanken om, at hendes far har svigtet hende, og hun forsøger at leve med, at de øvrige geisha-piger hader hende og er ondskabsfulde over for hende fordi de ser Sayuri, som en konkurrent, der vil gøre dem overflødige og dermed arbejdsløse. Da anden verdenskrig bryder ud lægges der præs på Japan for at lukke geisha-husene. Da Sayuris geisha-hus lukker står Sayuri uden arbejde, uden penge, ingen mad og intet hjem. Sayuri må så søge andre metoder til overlevelse, og hun må også finde sin egen identitet nu da hun ikke er geisha mere.

  1. Odden århus overfartstid
  2. Morten østergaard kone son
  3. Mobil til ældre go
  4. Design cykler kolding college