Hudkræft På Næsen

Den almindelige hudkræft består af flere typer, hvoraf basalcelle-kræft (basalcelle carcinom eller BCC) og pladecelle-kræft (planocellulær carcinom eller PCC) er de hyppigste. Basalcelle-kræft forekommer ti gange hyppigere end pladecelle-kræft, og det er sandsynligvis den type, du har haft. Denne kræftform er kendetegnet ved, at den ikke spreder sig, så det bør du ikke bekymre dig om. Læs om de to kræftformer her. Hudkræft starter ofte som et sår, der ikke vil hele, og er netop karakteriseret ved, at der dannes en vold med et centralt sår. Hvis man kigger rigtig godt efter, kan man nogen gange se små, fine blodkar i huden omkring såret. Hudkræft kommer primært på lyseksponerede områder, og soleksponering, især solforbrændinger, er bestemt en årsag til sygdommen. Da du nu har haft sygdommen, er der jo altid en risiko for, at det kan komme igen. Heldigvis er symptomerne relativt tydelige, da der jo dannes et sår, og behandlingsmulighederne er gode. Der er mange forskellige muligheder for behandling, og det tilpasses den enkelte patient.

Hudkræft på næsen symptomer

Forrige hudkræft af enhver type øger risikoen for at udvikle modermærkekræft. Behandlingsmuligheder Basalcellekarcinom behandles med topikale kemoterapi, Kryokirurgi, fotodynamisk ( laser) behandling eller kirurgisk excision, afhængig af størrelse og beliggenhed. Planocellulært karcinom behandles mere aggressivt med Kryokirurgi, fotodynamisk terapi eller kirurgisk excision. De, der ikke kan tåle andre behandlinger kan behandles med strålebehandling. Melanom skal være kirurgisk fjernet, ofte efterfulgt af kemoterapi, afhængigt af grad af læsion. Advarsel Den bedste behandling for kræft i næsen, er forebyggelse. Du bør undgå overdreven udsættelse for solen, brug solcreme og har eventuelle afvigelser eller usædvanlige læsioner kontrolleres af en læge.

planocellulært karcinom pladecellekræft er den anden mest almindelige kræftform, der påvirker næsen, og det er mere ondartet end basalcellekræft. Planocellulært karcinom er også relateret til solskader. Udseendet af din læsion kan variere fra vorte-lignende til crusted at åbne og sår. De fleste læsioner stadig lokaliseret, men omkring 3 procent metastaserer, så fuldstændig fjernelse er vigtig. Planocellulært karcinom er mest almindelig i fair-flået hanner, men forekomsten hos kvinder er steget markant i de seneste årtier. malignt melanom melanom er en af de mest ondartede former for hudkræft og direkte vedrører tilstedeværelse af muldvarpe og solen. Melanom kan forekomme overalt på kroppen, men melanom i ansigtet og næsen er mere almindelig hos mænd end kvinder. Melanom opstår fra melanocytter, pigment indeholder celler, og fremstår som misdannet eller uregelmæssig modermærker mere end 0, 5 cm i diameter. Tidlig diagnose er kritisk, fordi læsioner med en dybde på mere end 1, 5 mm har en høj risiko for metastaser og død.

 1. Boliger til leje i Vordingborg - Trovit
 2. Oprøret fra heden afsnit 2 days
 3. Hvad man kan forvente af indfødsretstest - Indfødsret Test 2020
 4. Hudkræft på næsen behandling
 5. Hudkræft næsen
 6. Billeder af hudkræft på næsen
 7. Hvordan behandles hudkræft?
 1. Slap af frede 3
 2. Sygeforsikringen danmark gruppe s site
 3. Caroline henderson vil du være min i nat
 4. Inden vi dør