Affyring Af Fyrværkeri

  1. Hvor må du anvende fyrværkeri?

Fyrværkeri skal ALDRIG opbevares i lommerne – ej heller mindre fyrværkeriartikler som fx heksehyl. Mindre gnister kan sagtens antænde fyrværkeriet, og opbevaring i lommerne kan derfor forårsage store personskader. Husk affyringsrør og sikkerhedsbriller rekrut! 3. Antænd fyrværkeriet korrekt Det er vigtigt, at fyrværkeriet antændes og affyres korrekt. 40% af alle personskader forårsaget af fyrværkeri sker på hænderne. Undgå derfor at holde fyrværkeriet i hånden, når det antændes. Det er farligt at forsøge at kaste antændt fyrværkeri, og det er strengt ulovligt at kaste fyrværkeri efter mennesker og dyr! Undgå også at læne dig over fyrværkeriet ved antænding – måske går det af, før du tror det! Royal Fireworks opfordrer til, at du bruger følgende sikkerhedsprodukter ved affyring: Brug tændrør eller glødepinde til antændelse af fyrværkeriets lunte Brug afskydningsstativ til affyring af raketter og bomberør Brug en batterifod til afskydning af mindre batterier … og husk så de førnævnte sikkerhedsbriller!

Hvor må du anvende fyrværkeri?

1. Husk beskyttelsesbriller Både til børn og voksne. Hvert år mister især mange voksne helt eller delvist synet ved fyrværkeriulykker. Også tilskuere er i farezonen for at blive ramt. Så ALLE bør benytte briller. 2. Få styr på raketten og bomberørene Brug raketholder eller stativ, som er beregnet til formålet. Brug aldrig flasker eller andet, der kan vælte. En snedrive er heller ikke velegnet som affyringsrampe. Husk, hvis du bruger spyd til formålet, at det ikke kan bankes i asfalt eller frossen jord. 3. Kast aldrig fyrværkeri efter nogen Selv et lille heksehyl kan lave grimme skader, hvis det ryger ned i kraven på en jakke eller flyverdragt. 4. Pas på håret Pas især på langt hår, der flagrer. Tænk også over, om din påklædning er lavet af letantændelige materialer. 5. Hold aldrig antændt fyrværkeri i hånden Fyrværkeri skal sidde i holdere eller ligge på jorden, før du sætter ild til. Hvis der er fejl i det, kan det eksplodere lige efter, at lunten bliver tændt. 6. Gå aldrig tilbage til en fuser En fuser er et defekt stykke fyrværkeri, som du ikke længere kan regne med.

Det kan du fx gøre ved at holde et oplæg på den årlige generalforsamling eller ved at invitere dit nabolag på rundvisning på din ejendom. Naboorientering: Har du en stråtækt ejendom, kan du benytte Foreningen Stråtags oplæg til nabo-orientering. Du kan også lave din egen naboorientering, hvor du henviser til denne side () og fortæller om din familie, ejendommens historie og lignende. Tjek, hvor du må bruge fyrværkeriet Når fyrværkeriet brager løs fx nytårsaften, er der en risiko for, at stråtækte huse og andre boliger sættes i brand. Derfor er der forbud mod raketter og fyrværkeribatterier i bestemte områder af kommunen. På kortet herunder kan du tjekke din adresse og se, hvor affyringsrampen må stå, inden festen går i gang. OBS: Kortet virker ikke i Explorer. Farverne på kortet viser henholdsvis afstanden for afskydning af raketter (gul) og afskydning af batterier og andet jordfyrværkeri (orange). Vigtig viden om fyrværkeri På Sikkerhedsstyrelsens hjemmesiden kan du blandt andet læse om, hvordan du lærer dine børn at bruge fyrværkeri sikkert.

  1. Kim Larsens søn har udgivet sin første single - og han lyder ligesom farmand
  2. Godmorgon eller god morgen mp3
  3. Affyring af fyrverkeri
  4. Online Åbent Hus
  5. Betændelse i tyktarmen alkohol
  6. Gccs-af
  7. Fyrværkeri | Furesø Kommune
  8. Lackland af
  9. Fyrværkerisikkerhed - Royal Fireworks

Så forsøg ikke at tænde det igen – heller ikke dagen efter. 7. Brug aldrig ulovligt eller hjemmelavet fyrværkeri Det ulovlige fyrværkeri bliver ikke kvalitetskontrolleret. Det kan eksplodere lige op i ansigtet på dig. Forsøg aldrig at ændre på fyrværkeri eller lave dit eget, da det er eksplosive stoffer – ikke legetøj.

Reglerne kort fortalt Raketter må ikke affyres nærmere end 200 meter til bygninger med let antændeligt tag, brændbare oplag og brændbar vegetation. Det er de gule områder på kortet. Batterier og andet jordfyrværkeri må ikke affyres nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag, for eksempel stråtag, samt halmstakke, brændebunker mv. Det er de orange områder på kortet. Fyrværkeri må ikke bruges nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr. 100 meter-grænsen gælder også ved nåletræsbevoksninger, lyngheder og andre typer af brændbar bevoksning. I blæsevejr fordobles afstandene i vindretningen, både for fyrværkeri generelt og for raketter. Forbuddet gælder hele året, også for professionelle fyrværkere. Læs mere om sikkerhedsafstande og aldersgrænser for fyrværkeri. For ejere af stråtækte ejendomme og ejendomme med husdyrhold Furesø Kommune kommunikerer årligt reglerne til borgerne, men du har også mulighed for at være med til at sprede budskabet om et sikkert nytår for alle: Præsenter jer selv, og vis rundt på ejendommen: Jo mere ansigt og personlighed, du kan sætte på dig og din ejendom – des mere, vil dine naboer være tilbøjelige til at tage ekstra hensyn nytårsaften.

Er der for eksempel skov, hede eller dyr i nærheden af, hvor du skal fyre af? Så er der nogle ting, som du skal være særlig opmærksom på. Du må ikke anvende fyrværkeri nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag, for eksempel stråtag. Samme afstandskrav gælder i forhold til halmstakke, brændebunker og anden opbevaring af let antændeligt materiale. 100 meter-grænsen gælder også ved nåletræsbevoksninger, lyngheder og andre typer af brændbar bevoksning. Du må ikke bruge fyrværkeri nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr.