Hvad Betyder Ordet

I flere jødiske tekster finder man en kvindefigur, der er i nær forbindelse med Gud og sendes til jorden for at lære mennesker om den rette levevis (se Ordsprogenes Bog kap. 8 og Jobs Bog kap. 28). På mange måder er også visdommen udtryk for den fornuftige indretning af verden. Men meget ofte er der ifølge teksterne ingen, der lytter til hende, når hun råber på gaderne. Menneskene følger hellere dårskaben. Forskere fra denne retning mener, at det johannæiske logos simpelt hen er en mandlig udgave af den jødiske sofia. "Ordet" er altså Guds visdom, som nu kommer tydeligt til stede blandt mennesker. De får gennem Jesus adgang til visdommen, hvilket gør dem til Guds børn. Nu skal man i øvrigt passe på med at lave et alt for klart skel mellem det græske og det jødiske i det første århundrede, hvor Johannesevangeliet blev skrevet. For eksempel den jødiske filosof Filon af Alexandria udviklede netop på denne tid en filosofi, hvor begrebet logos spillede en afgørende rolle. I hans skrifter er det for øvrigt ofte svært at adskille fra sofia.

Den Oldgraeske Bystatskulturno. 342 - Mogens Herman Hansen - Google Bøger

Til Bibelselskabet Det vil glæde mig meget at få svar på følgende: Johannesevangeliet begynder med "I begyndelsen var Ordet, og ordet var hos Gud, og Ordet var Gud". Jeg forstår ikke helt betydningen af " Ordet " - er det det skrevne ord, eller hvilken betydning har Ordet her? Venlig hilsen Holger **************************** Kære Holger Det er, som man siger, et rigtigt godt spørgsmål, du stiller om betydningen af "Ordet" i Johannesevangeliet 1, 1. Det har optaget bibelforskerne meget, og der er mange forskellige svar på det. Jeg vil prøve at præsentere enkelte af dem. Det første, du skal vide, er, at det danske "ord" er en oversættelse af det græske "logos". Det er i sig selv vanskeligt at finde ud af, hvad det betyder på græsk. Det kan selvfølgelig betyde "et ord", men det har en meget mere omfattende betydning. Logos betyder også "fornuft", "lære" eller "tanke". Man kender det fra alle de danske fremmedord, der slutter på –logi, for eksempel teologi, geologi, psykologi. Det vil sige "læren om"- et eller andet.

Hvad betyder order now

Om grammatikken Verber Artikler Substantiver Adjektiver Præpositioner Pronomener Genitiv Sætninger Ordbogsopslag Tekst Aktiviteter Inspiration Brug ordbogen til at finde den korrekte betydning af både danske og tyske ord. For at se indholdet skal du logge ind på Tyskfaget. Log ind Eksemplarfremstilling, herunder print eller kopiering af hele eller dele af læringsportalen, er kun tilladt, hvis institutionen har indgået en aftale med Copydan Tekst & Node, og skal ske inden for denne aftales begrænsninger.

 • Kaos inden koncerter: - Det er under al kritik – Ekstra Bladet
 • Hvad betyder order cialis
 • Den Oldgraeske Bystatskulturno. 342 - Mogens Herman Hansen - Google Bøger
 • Den afrikanske farm
 • Hvad betyder ordet globus
 • Brevkassen: Hvad betyder "Ordet"? | Bibelselskabet
 • Lejebolig søges i Odense.
 • Hvad betyder ordet stilleben
 • Hvad betyder ordet klima
 • Hvad
 1. Hvidvask danske bank internet banking
 2. Lægerne laursen og dahlia noir
 3. Puslespil 1000 bricker ne