Ondt I Ørene

  1. Ondt i ørene live
  2. Ondt i øret

Lægen kan vælge, at lægen undersøger trommehinden med en ørekikkert (otoskop). I de typiske tilfælde vil trommehinden være meget rød og frembulende. Hvis der er gået hul på trommehinden, vil der være pusholdigt øreflod i øregangen. I disse tilfælde kan læge nogle gange vælge at pode fra sekretet for at finde en eventuel sygdomsfremkaldende bakterie. De børn der har fået stillet diagnosen mellemørebetændelse af læge, børn kontrolleres hos egen læge med otoskop og evt. trykmåling af mellemøret (tympanometri) 6 uger efter endt behandling. Hvordan behandles akut mellemørebetændelse? Mellemørebetændelse behandles første og fremmest ved at lindre barnets smerter ved at give smertestillende medicin fx. paracetamol, der kan købes i håndkøb. Paracetamol findes som tabletter, mikstur og stikpiller. Slimhinde-sammentrækkende næsespray eller saltvandsnæsespray/-dråber kan lette luftpassagen i næsen og dermed lindre smerterne, men har ingen effekt på selve sygdomsforløbet. Elevering af hovedgærdet eller lade barnet sidde oprejst kan lindre smerten.

Ondt i ørene live

Et dræn sørger for, at der er ventilation af mellemøret, og at der kan løbe væske fra det. Fjernelse af forstørrede polypper hos børn over to år, som har gentagne mellemørebetændelser, kan muligvis nedsætte antallet af fornyede tilfælde. Næsespray kan hjælpe mod forstoppet næse, men har ingen effekt på mellemørebetændelse. Der findes en vaccine mod pneumokokker, der kan være relevant at overveje. Pneumokokker er en bakterie, der kan være årsag til akut mellemørebetændelse, lungebetændelse og bihulebetændelse. Af mere alvorlig karakter kan pneumokokker også forårsage blodforgiftning og hjernehindebetændelse (meningitis). Statens Serum Institut foreslår, at ældre over 64 år samt personer i visse risikogrupper lader sig vaccinere. Læs mere om risikogrupper og tilskud i rapporten fra Statens Serum Institut. Sundhedsstyrelsen har endnu ingen generel anbefaling af vaccination mod pneumokokker til alle voksne over 64 år, som man for eksempel har det i forbindelse med influenzavaccination. Der ydes dog tilskud til personer, der er i særlig risiko for pneumokoksygdom.

Eventuel flåd fra ørerne smitter ikke mere end almindeligt grønt næseflod ved forkølelse. Hvis barnet passes i vuggestue og har hyppige tilfælde af akut mellemørebetændelse, må det overvejes at flytte barnet til dagpleje, da dette reducerer smitterisikoen betydeligt. ​

Ondt i øret

  • Ondt i ørene back
  • Scooby doo dansk
  • Ondt i ørene og hovedpine
  • Ondt i ørene når det blæser
  • Ondt i ørene tv
  1. Hvad udleder mest co2
  2. Rosendahl ølglas
  3. Danske bank netbank privat