Brød Til Suppe

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt så mælken, det skal være ca. 37 grader C. Bland halvdelen af vandet 37 grader C med gær og rør til gæren er opløst, lad det stå ca 5 minutter. Tilsæt sukker, salt, det sidste vand og mælk/smør. Bland det godt. Tilsæt nu melet lidt efter lidt. Dejen skal være fast og ikke klæbrig. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Pensel æltefadet med olivenolie og vend dejen i dette så overfladen bliver dækket af et tyndt lag olie. Læg et klæde over fadet og stil til hævning et lunt sted ca. 1 time til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og del den i 4 lige store dele. Ælt hver del lige nok til at forme 4 runde brød. Som sættes på bageplad, 2 boller pr. plade, der skal være plads til at de kan hæve til dobbelt størrelse. Lad brødene hæve yderligere 30 minutter. Bag brødene i forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 30-45 minutter, afkøles på rist. Lige før servering skæres toppen af hvert brød og indmaden fjernes forsigtigt, til der er ca. 3 cm. Skal tilbage Tips: Brødskåle er bedst til tykke supper som chowder, kartoffel suppe eller chili.

Brød til suppe de

Jeg elsker koldhævede flutes, langtidshævede boller og brød som "tager tid", men engang imellem så er tid bare ikke det, som der er mest af. Fx når suppen snurrer på komfuret og klokken er lidt i spisetid og man pludselig opdager, at brødet som egentlig var beregnet til suppen, er blevet spist, glemt eller for gammelt. For nu blot at nævne nogle eksempler som sagtens kunne have udspillet sig her i huset. Ovenstående lader os tilbage med rundt regnet 3 muligheder – man kan droppe brødet til suppen (det er vi ikke så gode til herhjemme), man kan starte bilen og hente et brød og endelig man kan finde en skål frem og bage et hurtigt madbrød på nogenlunde samme tid, som det tager os at køre ud og købe et brød af en ordentlig kvalitet. Jeg vil til enhver tid foretrække den sidste mulighed og bikse et hurtigt madbrød sammen. Denne her opskrift på et lynhurtigt og lækkert madbrød har efterhånden fulgt mig i en del år og oprindeligt er der vist tale om en opskrift fra Karolines køkken. Af samme grund blev der brugt både mælk, yoghurt og smør i originalopskriften, men i årenes løb har jeg skiftet smør ud med olie og jeg bager også lige så ofte brødet på ren vand i stedet for mælk og det sker der, efter min mening, ikke det fjerneste ved.

Brød til suppers

Tilsæt salt, sukker, rosmarin, yoghurt, grahamsmel og hvedemel. Rør let rundt i skålen og tilsæt olien som det sidste. Rør sammen til en glat og let klistret dej. Vend dejen ud på et stykke bagepapir, fugt fingrene og bred dejen ud til en cirkel – ca 20 cm i diamter og 2-3 cm høj. Klistrer dejen for meget, så fugt fingrene yderligere et par gange undervejs. Når brødet er pænt og glat drysses evt. med tørret rosmarin og havsalt. Rids brødet næsten igennem med en skarp kniv, så der dannes 8 trekanter, som kan brækkes fra hinanden, når brødet er bagt. Sæt brødet i en kold ovn og tænd på 225 °C (alm. ovn - ikke varmluft). Bag brødet i ca 20 minutter, til overfladen er gylden og brødet er gennembagt. Server brødet lunt – det er bedst samme dag, som det er bagt, men stykkerne kan godt fryses. Jeg pensler sjældent brødet, da overfladen som regel bliver rigeligt fugtet af vandet fra hænderne, når brødet formes. Dog kan man sagtens pensle med lidt ekstra vand eller mælk, inden brødet drysses med rosmarin og havsalt og bages.

Brød til suppe 4

Form hvert stykke til et horn ved at rulle dejstykket fra den brede ende og ud mod spidsen. Bøj enderne lidt indad. Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at hornenes spidser er placeret under dem, så de holder faconen under bagningen. Gentag processen med den anden portion dej. Lad hornene efterhæve i 20 minutter. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Pensl hornene med sammenpisket æg. Bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte. Lad hornene afkøle på en rist. Kategori Se hvordan du folder franskbrødsdej her: Læs også

Brød til suppe le

 • Brød til suppe le
 • Sådan køber du en bolig – 8-trin guide til boligkøb
 • Brød til suppers
 • Skrotning af bil
 • Takketale til konfirmation
 • En ny begyndelse sæson 3
 • Brød til suppe bakery
 • Hvor mange kalorier skal jeg have
 • Brød til suppe may

Brød til suppe du

Brødet er lynhurtigt at bage, da det hverken skal æltes eller hæves, men blot røres sammen, formes med fugtige fingre og sættes i en kold ovn og ca 20 minutter senere er der nybagt brød klar til forretten, suppen, gryderetten, oste- og pølsebordet, eller hvad det nu kunne være. I denne her udgave er der brugt rosmarin som smagsgiver, men der kan bruges alle mulige andre krydderier og der kan kommes hakkede soltørrede tomater, ost i tern eller oliven i dejen. Toppen kan ligeledes pyntes med revet ost, kartofler i ultratynde skiver eller noget helt tredie, så det gælder bare om at bruge sin fantasi og så tilpasse brødet, så det passer helt perfekt til den mad, som det skal spises sammen med. Hurtigt madbrød Antal: 8 stk 1 dl lunkent vand 1 dl lunkent mælk (kan erstattes af vand) ½ pk gær 1 tsk groft salt 1 tsk sukker 1 tsk tørret rosmarin ½ dl yoghurt naturel (eller lign. syrnet mælkeprodukt) 100 gr grahamsmel (hvedemel eller andre former for groft mel kan også bruges) 250 gr hvedemel 1 spsk olie havsalt og tørret rosmarin til pynt Kom vand og mælk i en skål og rør gær ud heri.

Jeg har flere gange overvejet at bage brødskåle, og ideen dukkede igen op, da en af bloggens læsere spurgte, om ikke jeg skulle lave det i forbindelse med månedens benspænd. Jeg fandt dog ud af, at brødskåle giver noget mere opvask, end hvis man brugte almindelige skåle, så de passer desværre ikke til benspændet – men det forhindrede mig ikke i at bage dem alligevel! Brødskåle kan laves på flere måder – både som store boller, som du skærer toppen af og udhuler eller som skåle, der formes over andre skåle, inden de bages. Jeg brugte den første metode. Brødskåle 2 stk. 12 g gær 2 dl mælk 1 tsk salt 2 spsk rapsolie 2 dl fuldkornshvedemel 3 hvedemel Rør gæren ud i mælken og rør derefter salt og olie i. Rør derefter melet i og ælt dejen grundigt, inden du dækker skålen til med et fugtigt viskestykke og lader dejen hæve til dobbelt størrelse. Del dernæst dejen op i to lige store halvdele og form dem til to store og høje boller. Stil dem på et bagepapirbeklædt bageplade, dæk dem til med viskestykket og lad dem efterhæve et kvarters tid.

 1. En flinker fyr
 2. 32 tommer i cm
 3. Arbejdernes landsbank silkeborgvej aarhus åbyhøj
 4. Wilhelm 2. af tyskland one
 5. Agnes slott-møller photos