Praktiserende Læger Laboratorium

- Noget af det, der har gjort introduktionsstillingerne mindre attraktive hidtil, er, at der ikke har været nok hoveduddannelsesforløb, fordi man ikke har kunnet føle sig sikker på, at man bagefter kan uddanne sig færdig som alment praktiserende læge. Men det er jo noget af det, vi ændrer på med sundhedsreformen, siger Ellen Trane Nørby. Hun henviser til de 320 nye introduktionsstillinger i 2019 og 2020, som regeringen og Dansk Folkeparti planlægger at oprette, og peger samtidig på, at reformen sikrer 160 ekstra hoveduddannelsesstillinger. Derudover mener hun langt fra, at Socialdemokratiets forslag om at tvinge lægerne ud i yderområderne vil løse problemet. - Når jeg taler med ældre patienter, så efterspørger de ikke en socialdemokratisk udkommanderet tvangslæge, som er på gennemrejse hver halve år. De efterspørger en fast læge, som ved, hvem de er og omvendt, siger Ellen Trane Nørby.

Praktiserende læger laboratorium

© Str/AFP Landets praktiserende læger får flere og flere elektroniske henvendelser fra patienter. Men det er ikke altid, at det er den bedste måde at kommunikere på, påpeger formand for Praktiserende Lægers Organisation Christian Freitag. (Arkivfoto). Flere og flere danskere vælger at konsultere deres praktiserende læge via e-mail eller en app på telefonen. På ti år er antallet af såkaldte e-konsultationer femdoblet fra 1, 3 millioner konsultationer i 2008 til 7, 1 millioner sidste år. Det er både godt og skidt, mener de praktiserende lægers formand, Christian Freitag. - Den positive udlægning er, at det giver borgerne væsentlig bedre tilgængelighed til deres læge. - Men vi bruger meget tid på at svare på ting, der ikke burde være kommet til os eller klaret på anden vis, siger han. Problemet kan ifølge lægeformanden være henvendelser fra patienter, som lægerne ikke i forvejen har en tæt kontakt med. - Hvis der er tale om en førstegangs kontakt, så giver en e-konsultation sjældent nogen mening.

Boom i e-konsultationer presser praktiserende læger

Hos organisationen Yngre Læger, som har flere medlemmer, der kunne tænkes at benytte sig af muligheden for at få en introstilling i en almen praksis, mener man, at forslaget er et skridt i den rigtige retning. - Men det er vigtigt, at det her forslag ikke står alene. Vi er simpelthen nødt til at gøre det attraktivt for de unge læger at bosætte sig i nærområdet, siger Kim Brogaard, der er formand for Yngre Lægers almen praksis-udvalg. - Det kan for eksempel gøres ved at skabe fleksible muligheder for at arbejde i praksis. Der skal skabes mulighed for forskning og udvikling, og så ønsker de noget så basalt som, at deres familier skal trives. Der er mange lavthængende frugter at hente, siger han videre. Kortet viser, hvor i landet de nye introduktionsstillinger skal oprettes. Artiklen fortsætter under kortet. Kort over introstillinger S vil løse problem med tvang I Socialdemokratiet kalder sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) regeringens planer om at oprette flere stillinger for "uigennemtænkt".

 • Sædlaboratoriet
 • Hvad microsoft
 • Melde sig ud af folkekirken manual
 • Du er dejlig
 • Bedste tv 2018
 • Vejr i milano
 • Historiefaget.dk mellemtrin
 • Jem & Fix a/S Nakskov, Nakskov, Kirunavej 1

Sædlaboratoriet

Praktiserende læger lyn-implementerer videokonsultationer - Altinget - Alt om politik: altinget.dk

Installation gælder for Internet Explorer, Firefox, Chrome og Safari. Download begyndte ikke? Prøv igen

PLO og Danske Regioner vil løbende melde ud, i takt med at appen bliver gjort tilgængelig for patienterne. I praksis kommer det til at foregå via den eksisterende app "Min Læge", som de praktiserende læger har stillet til rådighed i over et år. Her kan man i dag bestille tid hos lægen, skrive korte mails til lægen og forny recepter. I løbet af kort tid vil appen få en knap, der viser muligheden for videokonsultation, der dog stadig først skal aftales med lægen.

Dette gøres under punktet Tidsbestilling, som du finder i boksen til højre. Hvis Sædlaboratoriet ikke har modtaget en henvisning fra din læge om sædanalyse, vil vi ikke kunne modtage en sædprøve fra dig. Hvis du er henvist til lægelig undersøgelse på Klinik for Vækst og Reproduktion Du vil modtage et brev fra Klinik for Vækst og Reproduktion med tid til undersøgelse og eventuelt supplerende sædanalyse. I dette tilfælde skal du ikke selv bestille tid via tidsbestillingen

 1. Det eneste hun ville var at danse.com
 2. Lejebolig i roskilde 2019
 3. Online-mode.dk