Lys I Vinduet 4 Eller 5 Maj

 1. Lys i vinduet 4 eller 5 maj du store
 2. Lys i vinduet 4 eller 5 mai 2015
 3. Lys i vinduet 4 eller 5 maj 2017
 4. Lys i vinduet 4 eller 5 maj review
 5. Lys i vinduet 4 eller 5 maj 3

Det var alt sammen meget højtideligt, og jeg erindrer, at jeg altid fik tårer i øjnene. Så stærkt virkede det dengang på den lille dreng, som jeg jo var. Og om aftenen, når vi gik ud på gaderne, var der lys i alle vinduer både i villakvartererne og i de store Frederiksberg-karreer. Det var et rigtig flot syn, og vi vidste alle sammen, hvad det betød, nemlig at Danmark var blevet befriet, og at frihed er det bedste guld. Det er det, vi skal tænke på, når vi tænder lys for at holde traditionen i hævd og for at huske på, at frihed og demokrati ikke er naturgivne størrelser. Det er derimod værdier, vi skal værne om og om nødvendigt kæmpe for. Og samtidig skal vi ikke glemme at tænke på alle dem, der faldt i kampen for Danmarks frihed mellem 1940 og 1945. For jer, der er født mange år efter krigen, kan det måske forekomme lige lovlig patetisk, at vi ældre stadig tænder lys. I synes måske, at det er overflødigt. Til jer vil jeg sige, at I ved at tænde lys i aften er med til at markere, at vi i en turbulent tid er et folk, der står sammen om at værne om vores frihed og demokrati uanset, om vi befinder os på den ene eller den anden politiske fløj.

Lys i vinduet 4 eller 5 maj du store

 • Lys i vinduet 4 eller 5 maj 4
 • Lys i vinduet 4 eller 5 maj 15
 • Lys i vinduet 4 eller 5 maj 5
 • Leje af autotrailer form
 • Lys i vinduet 4 eller 5 mai 2010
 • Cyber Monday på Bilka.dk - den 30.november 2020
 • Lys i vinduet 4 eller 5 maj download
 • Hvem vandt melodi grand prix 2019 2020
 • Togbillet til berlin
 • Saxofon til salg

Lys i vinduet 4 eller 5 mai 2015

"At skikken med at sætte lys i vinduerne stadig spiller en rolle viser, at befolkningen stadig føler noget for den periode i historien, " sagde Michael Kjeldsen, der er ekstern lektor i historie ved Roskilde Universitet, til Kristeligt Dagblad. Officielt fejres Befrielsen først den 5. maj, da det var denne dag klokken otte om morgenen, at den tyske kapitulation trådte endeligt i kraft.

Lys i vinduet 4 eller 5 maj 2017

Lys i vinduet 4 eller 5 maj review

Lys i vinduet 4 eller 5 maj 3

Brug da hashtagget #tændlys.

D. 4. maj er det 68 år siden, at Danmark blev frit efter fem års tysk besættelse. Den aften kunne befolkningen på den danske udgave af BBC høre frihedsbudskabet læst af Johannes G. Sørensen, som ordret sagde: "I dette øjeblik meddeles det, at Montgommery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark har overgivet sig" – og herefter gentog Sørensen budskabet. Forestil jer den ekstatiske glæde, disse ord må have udløst. Fem års mareridt var slut. Mørklægningsgardinerne blev flået ned, folk satte spontant lys i vinduerne og strømmede hujende og jublende ud i gaderne. Jeg var ganske vist ikke selv til stede, for jeg er først født 6 år senere i 1951, men det traume, som 2. verdenskrig havde efterladt sig i den danske befolkning sad i os mange år efter krigens ophør og blev også overført til os børn. Hvert år på d. maj, når alle vi 1000 børn var samlet i skolens aula for at synge morgensang, hørte vi først frihedsbudskabet, som var bevaret for eftertiden på en lakplade, og bagefter istemte vi i samlet flok osens smukke sang "Det haver så nyligen regnet. "