Hvad Udleder Mest Co2

Det er dog ikke deres udgangspunkt, så vi forholder os til gennemsnitstallene. I nullerne steg den samlede udledning af CO 2 fra fossile brændstoffer, industrien og cementproduktion med tre procent om året. Fra 2010 faldt det til blot 0, 9 procent om året, men stadig en stigning. Fra 2014 til 2016 var stigningen så lille, at den var svær at adskille fra den statistiske usikkerhed, men i 2017 og 2018 steg udledningen igen med henholdsvis 1, 5 procent og 2, 1 procent. »Den svagere stigning i 2019 er resultatet af et uventet lavere kulforbrug, men faldet i brugen af kul har ikke kunnet udligning den robuste stigning i brugen af naturgas og olie. Det ser ud til, at vi er nået et plateau i forhold til verdens forbrug af kul, men selvom vi først og fremmest skal begrænse brugen af kul, betyder det ikke, at vi ikke også skal reducere brugen af olie og gas, « skriver Glen Peters. LÆS OGSÅ: Mennesket udleder op til 100 gange mere CO2 end vulkaner Udledningen af CO 2 i USA og EU er faldet Hvis vi skal pege fingre af de største CO 2 -syndere, står Kina, USA, EU, Indien, Rusland og Japan øverst på listen.

Hvad udleder mest co2 bonial

Afbrænding af olie og naturgas står for den største udledning af CO2, mens planter og verdenshavene skaber lidt balance i regnskabet ved at optage kuldioxid. Shutterstock Udledning af CO2 skaber ubalance Al forbrænding udleder CO2 – lige fra når vulkaner går i udbrud til når du tænder op under hjemmegrillen. Men over en årrække har den menneskeskabte udledning af CO2 været eksponentielt stigende, og stigningen bringer ubalance i Jordens naturlige økosystem. CO2 fra fossile brændstoffer som olie og naturgas hører ikke naturligt til i atmosfæren. Derfor stiger indholdet af CO2 i atmosfæren, når vi udvinder bl. a. olie fra undergrunden og brænder det af. Derfor er vores kolossale energiforbrug også den primære årsag til, at klodens temperatur stiger. Se, hvad der udleder mest CO2 i tabellen nedenfor. Tallene tager udgangspunkt den seneste opgørelse fra Postdam Insititut for Climate Impact Research, og deres datasæt, PRIMAP-hist, der kombinerer flere forskellige publiserede datasæt. PRIMAP-hist inkluderer ikke alle kilder til CO2-udledning, fx er udledning fra skovbrug ikke med i opgørelserne.

- Men vi er jo allesammen igang med at lægge vores liv om i forhold til klimaet, så det håber jeg bestemt, de har med i overvejelserne, siger hun. Michael Minter, der er klimaekspert hos den grønne tænketank Concito, stemmer i. - Vi ved, at fly er den mest forurerende transportform. Så helt objektivt ville det være godt, hvis de valgte mere klimavenlige transportformer. Men det bliver ved de forblommede ord. For samtidig flyver Margrethe i pendulfart mellem Sjælland og Jylland i Forsvarets ikke så klimavenlige helikopter og fly, kronprinsparret holder sommerferie ombord på CO2-bomben Dannebrog, og tusindvis af ubrugte kvadratmeter i kongehusets mange slotte bliver holdt på museumstemperatur året rundt. Det koster alt sammen dyrt i klimaregnskabet. Store ord Man skal ikke længere tilbage end oktober ved middagen i København under C40-klimatopmødet for en række internationale storbyer for at finde store ord fra kongehuset. Her mindede kronprinsen sine gæster om deres ansvar for det skrantende klima.

2019 på vej mod sort rekord: Udledningen af CO2 stiger fortsat Vi får svært ved at holde den globale opvarmning under 1, 5 grad, siger forsker. Alle snakker om, at vi skal reducere udledningen af CO 2 i verden, men faktum er, at også i 2019 stiger udledningen. Det viser en rapport, som det anerkendte Global Carbon Project netop har udgivet. Samlet set er verdens udledning af CO 2 på vej mod en stigning på 0, 6 procent fra 2018 til 2019, og Kina står for en stor del af stigningen. Det lyder måske ikke af meget, men det er langt fra den store reduktion, som er nødvendig for at modvirke den globale opvarmning. »Alle lande er nødt til at gøre mere for at bringe tallet ned. Udviklede lande har allerede faldende udledning, men reduktionen skal ske hurtigere. Kina, Indien og andre udviklingslande har accelererende økonomier, og deres udfordring er at fortsætte den økonomisk vækst, samtidig med at de udleder mindre CO 2, « fortæller en af forskerne bag rapporten, forskningsleder Glen Peters fra Centre for International Climate and Environmental Research, da fanger ham på en mail.

Udenlandske har en udledning på 0, 06 kilo, hvilket især skyldes, at der bruges kunstigt lys og opvarmning i store dele af den danske grøntsags-produktion en del af året. Rugbrød 0, 08 kilo pr. Bananer 0, 05 kilo pr. Æbler og pærer – fra import 0, 04 kilo pr. Kartofler 0, 02 kilo pr. 100 gram.

/ritzau/ Microsoft kan få en andel af indtægterne, hvis du køber noget via et produktlink i artiklen. Gør MSN til min startside Klik på Gem fil i pop op-vinduet. Klik på piletasten i øverste hjørne af din browser. Klik for at køre den overførte fil. Hvis du bliver bedt om det, skal du klikke på Kør. Ved at vælge at køre denne overførte fil accepterer du Microsoft Serviceaftale og Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger. Installation gælder for Internet Explorer, Firefox, Chrome og Safari. Download begyndte ikke? Prøv igen

Se anbefalinger til brug af artiklen i undervisningen. LÆS OGSÅ: Sensation: CO2 fjernet fra luften på rekordtid LÆS OGSÅ: Er 97 procent af forskerne enige om, at klimaforandringer er menneskeskabte?

  1. Hvad udleder mest co2 transportmidler
  2. Hvad udleder mest co2 i danmark
  3. Dgi huset vordingborg
  4. Hvad udleder mest co2 blood test
  5. Hvad udleder mest co2 tank

Forskningsresultatet med den nedslående prognose er offentliggjort samtidigt i Nature Climate Change og Environmental Research Letters. Vi skal reducere udledningen af CO 2 med 7, 6 procent om året Konklusionen er hverken overraskende eller opmuntrende. Sådan lyder analysen fra Sebastian Mernild, der er professor i klimaforandringer og glaciologi og direktør for Nansen Centeret i Bergen. Sebastian Mernild har ikke noget at gøre med den nye rapport fra Global Carbon Project, men han står bag den næste IPCC-rapport (Intergovernmental Panel on Climate Change) fra FN. Ifølge Sebastian Mernild er vi så langt fra målet om at holde den globale opvarmning under 1, 5 grad, som man overhovedet kan komme, og det illustrerer rapporten fra Global Carbon Project godt. »Det er bekymrende. Hvis vi skal have en ambition om at holde den globale opvarmning under 1, 5 grad, skal der ske en reduktion i CO 2 -udledningen frem mod 2030 på 7, 6 procent om året. Vi kan videnskabeligt godt se, hvordan det kan lade sig gøre, men der er for nuværende slet ikke politisk vilje til at få det til at ske, « siger Sebastian Mernild til De 7, 6 procent årlig reduktion kommer fra den såkaldte UNEP Emission Gap Report 2019, som udkom for nylig.

Regeringen Det enkelte individ De selskaber/lande der udleder mest CO2 Andre Hvis andre i 9 hvem så? Hvad gør du selv for at mindske CO2-udledningen? Slukker lyset når jeg forlader et rum Slukker TV/PC/spillekonsol på stik kontakten når de ikke er i brug Sparer på varmt vand Bruger el-sparerpærer Bruger cykel eller offentlig transport frem for bil eller knallert Investere i grøn energi til egen bolig Andet Hvis Andet i 11 hvad så? Hvilket parti synes du er mest klimaorienteret? Enhedslisten Socialistisk Folkeparti Socialdemokraterne Kristendemokraterne Det Radikale Venster Det Konservative Folkeparti Liberal Alliance Venster Dansk Folkeparti Ved ikke Tror du der i Danmark er grundlag for et parti der udelukkende fokusere på klimaet? Bør man i skoler undervise i klimaproblemet, selv om dette er meget politisk orienteret? Syntes du at Danmark har en stærk klimaprofil? Hvad mener du kan stoppe klimaproblemets udvikling

Derfor kan det være klimavenligere at transportere en vare langt – hvis du altså vil spise en frisk tomat i januar. Spiser du i stedet varer, der er produceret tæt på og efter sæson, så de ikke skal dyrkes i drivhus, er det mest klimavenligt, « forklarer Thomas Roland. Kød fra ko og lam er værre end svin og kylling Kødet på din tallerken har en langt større klimapåvirkning pr. kilo end grøntsager. Det skyldes blandt andet, at køer, svin og kyllinger spiser en masse mad, inden de bliver mad for os. Når køer har en stor klimabelastning, skyldes det, at køer i modsætning til svin er drøvtyggere, og drøvtygning er kendetegnet ved, at mad fordøjes i flere omgange, og de forskellige gæringsprocesser i koens forskellige maver producerer metan, som ræbes op. Metan er en langt mere potent klimagas end CO2. Samtidig har det også en god del at sige for klimaudslippene, at kvæg bliver slagtefærdige meget senere end for eksempel kyllinger. Den store klimabelastning fra køer er også grunden til, at for eksempel ost, der er en forarbejdet mejerivare, har en større klimabelastning end hakket svinekød, når man måler pr. kilo spiseklar fødevare.