Dømt Til Behandling

Nægtede sig skyldig Den tiltalte havde for landsretten nægtet sig skyldig i begge forhold, men landsretten fandt det bevist, at manden både havde begået voldtægten i januar 2019 og begået vold i juli 2018. - Jeg er meget tilfreds med, at landsretten var enig med vores vurdering af sagen, og at landsretten også fulgte vores påstand om, at manden skulle idømmes behandling på psykiatrisk hospital i Danmark på ubestemt tid, siger Emil Maegaard-Hoffmann. Lider af psykisk sygdom Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om, at manden skulle dømmes til behandling på psykiatrisk hospital, da manden led af psykisk sygdom. - På grund af omfanget af sygdommen skal behandlingen ske i Danmark. Fordi manden blev fundet skyldig i en grov forbrydelse, valgte landsretten også, at dommen til behandling skulle være uden længstetid. Det vil sige, at behandlingsdommen først bliver ophævet, når psykiatrien, kriminalforsorgen og retten finder det forsvarligt, lyder det. Flaskehals i trafikken kan forsvinde Den korteste vej mellem Nuuk og Qinngorput går via tunnelen, men da tunnelen er ensrettet, vælger mange bilister vejen gennem Nuussuaq for undgå at holde for rødt.

Efter langvarig nabostrid: 50-årig mand dømt til behandling | TV MIDTVEST

En 51-årig mand blev onsdag i Grønlands Landsret idømt behandling på psykiatrisk hospital i Danmark på ubestemt tid for at have voldtaget en 50-årig kvinde i Nuuk Leiff Josefsen Torsdag, 06. februar 2020 - 10:52 Manden er blevet idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid på hospital i Danmark efter at have voldtaget en 50-årig kvinde i sin lejlighed i Nuuk sidste år. Dommen sker efter, anklagemyndigheden ankede kredsrettens dom på sagen. Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse. - Manden var tiltalt for at have slået kvinden med en jernstang og efterfølgende at have voldtaget hende, men blev i kredsretten frifundet for at have begået voldtægt, meddeles det. Vold mod en anden kvinde Samtidig var han tiltalt for i juli 2018 at have begået vold mod en anden kvinde, hvilket han blev dømt for i kredsretten. - Vi havde anket dommen til landsretten, fordi vi synes, der var tilstrækkelige beviser i sagen til, at den tiltalte også skulle findes skyldig for overfaldsvoldtægten, siger anklagerfuldmægtig Emil Maegaard-Hoffmann i pressemeddelelsen.

Juridisk uddybning Psykisk afvigende lovovertrædere kan efter straffelovens §§ 68 og 69 idømmes psykiatriske særforanstaltninger. Det gælder, hvis den pågældendes tilstand er omfattet af enten straffelovens § 16 (sindssyge mv. ), straffelovens § 69 (andre psykisk afvigende) eller straffelovens § 73 (personer, som udvikler en psykisk abnormtilstand efter gerningstidspunktet, men før dommen). Ved idømmelse af psykiatriske foranstaltninger efter straffelovens §68, jf. § 16, der medfører anbringelse eller mulighed for anbringelse i institution, herunder psykiatrisk afdeling, fastsættes en længstetid på 5 år for foranstaltningen. Er der tale om særlig personfarlig kriminalitet fastsættes normalt ingen længstetid, men anklagemyndigheden/retten fører løbende krontrol med varigheden. For domfældte omfattet af personkredsen i § 69 fastsættes en længstetid for selve opholdet i institutionen/afdelingen, der i almindelighed ikke kan overstige 1 år. Indebærer en foranstaltning ikke anbringelse eller mulighed herfor, fastsættes normalt en længstetid på tre år.

Lars Engels (født 1942) er en dansk dokumentarfilmsinstruktør tidligere ansat i DR (1976-2005). Engels har i årenes løb lavet flere dokumentarfilm om livets skyggesider, bl. a. om prostitution og narkomani. Engels var oprindelig kemilærer, bl. på Jonstrup Seminarium og på Danmarks Lærerhøjskole, og han har udgivet lærebøger i kemi. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole i 1976. Siden blev han ansat i DR, hvor han har instrueret ca. 60 dokumentarfilm. I november 2005 blev han fyret fra DR, fordi der ikke længere var brug for ham. Samme måned modtog han LO's kulturpris på 100. 000 kr. [1] Engels har været medlem af hovedbestyrelsen i Dansk-Cubansk Forening, der er kommunistisk præget. [2] Filmografi [ redigér | redigér wikikode] Havanas Psykiatriske Hospital, 1974. (sammen med Merete Borker) De gale i Havana, 1978. [Morten maler, 1981. Sindslidelser, 1981. Et kontor i to etager, 1983. (sammen med Lene Bredsdorff og Bjørn Erichsen) Slip freden løs, 1983. Fængselsbilleder, 1984. Tre historier fra Sølager, 1985.

En behandlingsdom betyder nemlig ikke, at den dømte bliver taget med på en psykiatrisk afdeling direkte fra retssagen, men at læger og sundhedsmyndigheder først skal vurdere, hvilken behandling der er bedst for vedkommende. Men hvis eksempelvis en morder bliver dømt til behandling, vil han altid have været varetægtsfængslet før retssagen, og derfor ryger han også direkte tilbage til fængslet efter dommen, hvorefter der vil gå en rum tid, før den psykiatriske behandling vil begynde. »Vi har fået sagen i dag, og vi fuldbyrder den med det samme, hvilket vil sige, at vi underretter psykiatrien, og så går maskineriet i gang. Jeg kan godt forstå, at det er ualmindeligt træls for borgerne i Bonnet, « siger Kåre Skjæveland. Men betyder det så ikke, at han reelt set kan stikke af, hvis han vil? »Jo jo, det kan han da godt, men han modtog dommen, og det må jeg tage som et udtryk for, at han godt ved, at der er noget galt, som han skal hjælpes med, « siger chefanklageren.

Rapport fra Helsingør politistation, 1985. Rapport fra et kernekraftværk, 1987. Fangersamfundet Scoresbysund, 1987. Narko bag tremmer, 1988. Hævnen er vor – et portræt af fange nr. 22, Palle Sørensen, 1989. Natlæger, 1990. I lejligheden ved siden af, 1991. Orkanens øje, 1991. Klaus Rifbjergs verden, 1991. Pigerne fra Halmtorvet, 1992. Alle disse dage, 1993. Den store aktion, 1994. Et glas vand til Johnie, 1994. Havregrød til Egon, 1995. Piger i Vestre Fængsel, 1996. Dømt til behandling, 1997. Breve til justitsministeren, 1998. Dommens dag, 1998. Historier fra en politistation, 2000-01. Pigen, der troede hun kunne flyve, 2004. Noter [ redigér | redigér wikikode] Eksterne henvisninger [ redigér | redigér wikikode] Artiklen om Lars Engels kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

»Det helvede er slut nu« og »det er en befrielsesdag«. Der blev brugt store ord, da 40-årige Maria Kiesbye Damborg fra den jyske landsby Bonnet i mandags skulle beskrive følelserne, efter at den chikanerende nabo – kendt som 'Jernstangen' – var blevet dømt til behandling på en psykiatrisk afdeling. Men i tirsdags gjorde en af Bonnets borgere så en skræmmende iagttagelse, der i den grad skulle så tvivl om, hvorvidt helvedet rent faktisk er slut. Vedkommende så nemlig 'Jernstangen', der altså i retten blev erklæret sindssyg, befinde sig lidt uden for Bonnet, hvor han opholder sig hos en bekendt. På fri fod. »Vi er gået fra at kunne gå på gaden igen, hvor vi nærmest ikke kunne få hænderne ned, til det her nu. Stemningen er tung, og folk er utrygge. Det er et slag i maven, « fortæller Maria Kiesbye Damborg. 'Jernstangen' blev dømt for flere voldelige overfald og massiv chikane, hvilket blandt andet er gået ud over Maria Kiesbye Damborg, der bor ved siden af den nu dømte 50-årige mand. Det er ikke hende, der så 'Jernstangen' i tirsdags, men landsbyborgerne taler godt sammen efter alle chikanerne og voldssagerne, så rygtet spredte sig hurtigt, og nu er alt desværre tilbage ved det gamle.

  • Dømt til behandling
  • Jesper stein rækkefølge
  • Brugte cykler århus world
  • Huse til salg frederikssund en