Danmarks 10 Største Byer

I denne omgang har vi set nærmere på Danmarks 10 største byer. Det er altid interessant at kende til landets flagskibe, selvom de fleste har styr på top 4. De adskiller sig nemlig markant, fra de øvrige på toplisten. Listen er lavet med udgangspunkt i indbyggertallet og med fokus på selve byen, ikke området eller kommunen. Det kan nemlig have en markant betydning for tallene. Top 10 byer i Danmark Er du i tvivl om hvilke 10 byer der er de største herhjemme? Du får svaret her og bonusinfo om hver enkel by. 1. København – ca. 1. 230. 000 indbyggere Det kommer næppe som en overraskelse, at hovedstadsområdet er Danmarks ubestridte nummer 1 på listen over de største byer, med 1. 728 indbyggere. København har siden 1300-tallet været den rigeste og mest betydningsfulde by i Danmark, og i dag bor ca. 22 procent af den danske befolkning i København. Byen er en af Nordeuropas største økonomiske og kulturelle magtcentre. 2. Aarhus – ca. 256. 000 indbyggere Den jyske hovedstad er kendt som smilets by, og er i dag en ungdommelig og moderne lille storby.

Danmarks 10 største byer country

Hvilken by er Danmarks største, hvor mange indbyggere bor der, hvor i landet ligger den og hvad er byen kendt for. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over Danmarks største byer. De sidste placeringer på denne liste ligger meget tæt med andre byer, og det er derfor ikke urealistisk at listen kan ændre sig fra år til år.  51. 121 Indbyggere Roskilde er Sjællands næststørste by, kun overgået af København (hovedstadsområdet). Befolkningen i Roskilde er fra 2012 – 2019 vokset med 6, 9%. Roskilde er kendt for Roskilde Domkirke og Roskilde festivalen. Roskilde ligger midt på Sjælland. 57. 051 Indbyggere Vejle ligger i Sydjylland. Befolkningen i Vejle er fra 2012 – 2019 vokset med hele 10, 1%, og er den by på listen, hvor befolkningstallet er vokset næstmest. Vejle er bl. a. kendt for sine skovklædte bakker og fjord. Vejle er også kendt for "Bølgen" som består af højhuse der hænger sammen så det danner en bølge. 59. 181 Indbyggere Horsens ligger i Østjylland. Befolkningen i Horsens er fra 2012 – 2019 vokset med 8, 7%.

Danmarks 10 største byer show

  1. Danmarks 10 største byer country
  2. De 10 største byer i Danmark - Bryllupsfotograf Brand og Terp - Fotograf til bryllup
  3. Danmarks 10 største bye bye
  4. Danmarks 10 største byer 2017

Aarhus er en af de ældste byer i Danmark, og menes at stamme fra så langt tilbage som det 8. århundrede. Navnet kommer fra det olddanske ord, Aros, som betyder "åens munding" og hvis det lyder bekendt, er det nok fordi byen har fået et fremragende kunstmuseum af samme navn. 3. Odense – ca. 170. 000 indbyggere H. C. Andersens hjemby er landets tredjestørste, med 170. 327 indbyggere. Odense er ligesom København og Aarhus en ældgammel stad, grundlagt af vikingerne. Den ældste del af Odense er et meget hyggeligt kvarter, med talrige bindingsværkshuse. Odenses allermest berømte bysbarn er naturligvis H. Andersen, men Danmark har igennem årene fået utroligt mange dygtige sportsfolk fra Odense, blandt andet Anja Andersen, Nicki Pedersen og Caroline Wozniacki. 4. Aalborg – ca. 106. 000 indbyggere Aalborgs strategiske placering ved Limfjorden, har gjort at området siden jernalderen har været beboet af mennesker. Limfjordens perle er i dag mest kendt for et ungdommeligt byliv i den famøse Jomfru Ane gade, og for dens store betydning som uddannelsescentrum i Nordjylland.

DANMARKS STØRSTE BYER | Verdenslisten.dk | Danmark

Det er mange måder at skelne imellem de største byer og denne topliste har udelukkende fokus på byernes/bydelenes indbyggertal. I Hovedstadsområdet bor der ca. 1, 2 millioner mennesker. Det betyder at der er flere større bydele, der hopper ind på top 10 listen: København – 539. 542 indbyggere Aarhus – 249. 709 indbyggere Odense – 167. 615 indbyggere Aalborg – 103. 545 indbyggere Frederiksberg – 98. 782 indbyggere Gentofte – 71. 714 indbyggere Esbjerg – 71. 576 indbyggere Gladsaxe – 64. 951 indbyggere Randers – 60. 656 indbyggere Kolding – 57. 197 indbyggere København; Danmarks største by København er Danmarks klart største by, cirka dobbelt så stor som Aarhus. København er kendetegnet ved at have en meget bredt sammensat befolkningsgruppe, som typisk bor i de forskellige dele af byen. På Østerbro bor det pænere borgerskab, på Nørrebro bor de studerende og de mere specielle, og på Strandvejen bor den rige del af befolkningen. Byen er kendt for en række forskellige seværdigheder, som Tivoli og den lille havfrue.

Danmarks 10 største byer top

Aalborg har også et meget levende kulturliv, blandt andet med KUNSTEN museum of modern art Aalborg, og talrige andre teatre, caféer og biografer. 5. Esbjerg – ca. 71. 400 indbyggere Fiskerbyen på vestkysten er i dag mest kendt for sine sportshold, og byens mange havne- og offshoreaktiviteter. Fra 1868 byggede staten en havn her, fordi man havde brug for en ny havn ved Østersøen, men før det var området en forladt del af det mørke Jylland. Byen var tidligere Danmarks primære fiskerihavn, men i dag er havnen i Esbjerg centreret omkring lastning af dele til Horns rev havvindmøllepark, og andre offshore aktiviteter. 6. Randers – ca. 61. 000 indbyggere Randers ligger smukt ud til Randers fjord, kun 39 kilometer nord for Aarhus. Randers er kendt for dens største attraktion, Randers regnskov, som er Nordeuropas største kunstige regnskov, med talrige plante- og dyrearter der er løse i de tre forskellige kunstige regnskove; den Asiatiske, den Afrikanske og den Sydamerikanske. Navnet Randers stammer også fra det olddanske ord "aros" (åmunding) kombineret med ordet "rand" (bakkekant) som tilsammen giver noget i retning af "Byen på bakken, ved åmundingen".

Horsens er kendt for Horsens Ny Teater, som hvert år at holde over 200 begivenheder indenfor kultur og underholdning. Herudover er Horsens også kendt for Horsens Statsfængsel. 60. 854 Indbyggere Kolding ligger i Sydjylland. Befolkningen i Kolding er fra 2012 – 2019 vokset med 5, 8%. Kolding er kendt Koldingshus som er et slot. Koldinghus brændte ned i 1808, men er siden blevet genopbygget. Hvis man kommer fra Kolding bliver man omtalt som Koldingenser. 62. 586 Indbyggere Randers ligger i Østjylland. Befolkningen i Randers er fra 2012 – 2019 vokset med 2, 4% og er dermed den by på listen som er vokset næstmindst. Randers er kendt for Randers Regnskov som er den største i Nordeuropa. I Randers finder man overraskende nok også et Elvis museum. 72. 168 Indbyggere Esbjerg ligger i Vestjylland. Befolkningen i Esbjerg er fra 2012 – 2019 vokset med kun 0, 8%, hvilket gør Esbjerg til den by på listen som er vokset mindst. Esbjerg er kendt for de 4 store hvide mænd på 9 meter, som sidder og kigger ud over Vesterhavet.

  1. Danmark a s
  2. Alle børnene jokes
  3. Hummel jakke børn
  4. Blue city - københavn 1620 københavn
  5. Lejligheder skive