Palads Biografen København

Antallet af høringssvar er det højeste, Københavns Kommune nogensinde har oplevet. Alligevel valgte politikerne enstemmigt at vedtage, at der kunne foretages yderligere undersøgelser til projektet. Samtidig var ønsket fra Københavns Rådhus, at der skulle være flere boliger og at en del af dem skulle være almene. Siden forsvandt medieinteressen lige så hurtigt, som den var opstået. Men hvordan endte historien om Palads, en mulig nedrivning og en overdækning af banegraven egentlig? Se forvandlingen: Det her kan blive fremtidens Palads Idémand: Projektet er fortsat igang Ifølge Jesper Rasmussen, der er idémanden og ingeniøren bag overdækningen af banegraven, er projektet stadigvæk igang. - Vi er stadigvæk igang med planen, og lige nu laver vi nogle trafikanalyser, som kommunen gerne vil have. Vi er parate med et oplæg, når kommunen er klar til at høre med, siger Jesper Rasmussen, der understreger, at en eventuel nedrivning af Palads ikke er hans fokus. - Mit fokus er på at skabe de her grønne byrum, som er afsindigt spændende, siger han, da TV 2 Lorry fanger ham på en telefonforbindelse.

København

Palads bio er en af Danmarks mest ikoniske biografer. Palads er den ældste biograf i København, og bygningens udseende og arkitektur har gennem mange år fået stor betydning for københavnerne. Monumentet har fået stor kulturel og kunstnerisk betydning for borgerne, og stedet er garant for de bedste filmoplevelser i byen. Her på siden kan du læse meget mere om Palads bio, og om hvad der rører sig af begivenheder og gode oplevelser i biografen. Kontakt 70 13 12 11 (alle dage fra 11. 00 – 20. 00) Hjemmeside: Adresse: Axeltorv 9, 1609 København Nedenfor kan du læse vores artikler, som nævner Palads. I bunden af denne side har vi i øvrigt indsat et uddybende afsnit, som indeholder flere informationer om Danmarks største biograf.

Mikkeller københavn

Nordisk Film Biografer fremlægger plan for at nedrive den ikoniske Palads-biograf i København. I 2017 blev det afvist at frede den over 100 år gamle Palads-biograf i hjertet af København. Nu fremlægger Nordisk Film Biografer sammen med Bjarke Ingels Group konkrete planer for et nyt Palads. Hvis planerne vedtages og finansieringen kan skaffes, så betyder det, at den nuværende Palads-bygning – der i 1989 fik sit ikoniske pastelfarvede ydre af kunstneren Poul Gernes – skal rives ned og erstattes af en kontorbygning med biograf i kælderen på 8. 000 kvm., skriver Ejendomswatch. Bygningen skal efter planen være på højde med SAS-hotellet. Og det til en pris på over en milliard kroner. Læs også ' #RedPalads: Biograf-fans vil redde Palads fra døden '. Det har længe været et ønske for Nordisk Film Biografer at erstatte Palads med en moderne biografbygning, men det ønske har mødt modstand fra #RedPalads-bevægelsen, der har krævet en fredning. Det har de københavnske politikere afvist.

For knap et år siden så et forslag dagens lys: At overdække den store banegrav ved Vesterport Station for i stedet at skabe grønne byrum, beboelse og kontorfaciliteter. Samtidig øjnede Nordisk Films mastodont, Palads på Axeltorv - lige ved banegraven - en chance for at flytte biograffaciliteterne en spytklat til hypermoderne og tidssvarende lokaler. På få dage blev planerne om en eventuel nedrivning af Poul Gernes pastel-farvede biograf både elsket og hadet blandt københavnerne. Mens fortalere for nedrivningen, som programchef på Radio24syv, Mads Brügger, kaldte Palads "et postmoderne firser-mareridt", var de kritiske røster i et sådant oprør mod projektet, at de startede underskriftindsamlinger, der skulle sikre den 100-årige bygning. Læs også Før og nu: Historien om Palads-teatret Varm kartoffel i offentlig høring Siden blev Palads-sagen en kommunalpolitisk varm kartoffel i København, hvor projektet fik grønt lys af Teknik- og Miljøudvalget, før det blev sat i offentlig høring. Her var røsterne så kritiske, at der blev arrangeret både demonstrationer og protestgrupper på Facebook, ligesom 181 personer gav deres stemme til kende i Københavns Kommunes høringsportal 'Bliv Hørt'.

Bygningen var tegnet af J. D Herholdt, og blev i første omgang overtaget af kommunen, der i vinteren 1911-12 brugte den som varmestue for hjemløse. I sommeren 1912 blev den udlejet til til Constantin Philipsen, der tidligere havde åbnet en lang række biografer under navnet Kosmorama. Og senere samme år - i oktober - åbnede Nordeuropas største biograf med 3000 siddepladser. Der var dog tale om et tidsbegrænset lejemål, som i 1916 blev fjernet, da der skulle gøres plads til Boulevardbanen. Og det var startskuddet til byggeriet af den bygning, hvor Palads holder til i dag. En stille stund i biografens mørke Det var biografdirektør Sophus Madsen, som købte grunden ved Axeltorv. han bad arkitekterne Andreas Clemmensen og Johan Nielsen tegne en bygning i nybarok stil, og den blev endeligt taget i brug i 1918. I 1926 blev biografen solgt til Carl Bauder fra Nordisk Films bestyrelse, og i 1938 Palads så indlemmet i Nordisk Film. Grundejere vil rive legendarisk biografpalads ned Og efter det i går stod klart, at bygningen måske lever på lånt tid, er debatten om Palads-teatret engang blusset op.

Smede københavn

Palads fejrer 100-års fødselsdag med gratis popcorn Københavns Kommune kræver, at projektet kan være selvfinansieret, men det giver udfordringer, når der samtidig kræves både byrum og almene boliger. Derfor er det ifølge idémanden planen at bygge i højden for at skabe mellem 80. 000 og 100. 000 kvadratmeter. I øjeblikket arbejder Jesper Rasmussen, der har allieret sig med både COWI og WERK-arktitekter på projektet, på at få gjort klar til en startredegørelse til kommunen. Den indeholder både en præcisering af boligkvadratmeterne, trafikplanen for området, den offentlige adgang til bygninger, og Jesper Rasmussen regner med, at den ligger klar allerede før sommerferien. Protestgrupper kæmper for Palads: "Byen mister sin sjæl" Paladsejere: Den gamle dronning står fortsat - endnu Hos Nordisk Film, der ejer Palads-biografen, følger man projektet fra sidelinjen. Her er ønsket, at en ny biograf bliver en realitet i løbet af en kortere årrække. - Det er en gammel dronning på 100 år, som vi har brugt mange penge på at vedligeholde, siger Vibeke Wolfsberg, der er kommerciel direktør hos Nordisk Film Biografer til TV 2 Lorry, og tilføjer: - Vi har brugt 70 millioner på at vedligeholde hende de sidste 10 år, og den regning forventer vi kun kommer til at blive større.

Sådan så Palads-teatret ud i 1979 Foto: Scanpix Museumsdirektør på Louisiana, Anders Kold, kaldte det for et år siden en tragedie, hvis bygningen blev revet ned: - Det er et monument med stor kulturel og kunstnerisk betydning - der er ikke lavet andet, der har samme format og befinder sig ude i byrummet, sagde han i går til Politiken, mens Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell (Enhedsl. ) overfor TV 2 Lorry betegnede forslaget om nedrivning som interessant. Palads-debat fortsætter: "En tragedie" Synes du, det er synd at rive Palads-teatret ned? Gå ind og deltag i debatten om på TV 2 Lorrys Facebook-side: (Kilder: Nordisk Film, Wikipedia, Biografmuseet)

  1. Nedrivning af Palads skabte ramaskrig: Men hvordan gik projektet? | TV 2 Lorry
  2. E væske med nikotin
  3. København nuuk
  4. Aalborg københavn
  5. Palads-plan: Skal rives ned – 6 billeder af ny biograf i København | Filmz
  1. Dmi københavn og nordsjælland pro