Den Danske Borgerkrig 2018-24

 1. Den danske borgerkrig 2018-24 de
 2. Kaspar Colling Nielsen: Den danske borgerkrig 2018-24 | AarhusBibliotekerne
 3. Anmeldelse: ’Den Danske Borgerkrig 2018-24’ – Torvehalsrevolutionen | Information
 4. Ting object | Den danske borgerkrig 2018-24 : roman | eReolen
 5. Den danske borgerkrig 2018-24 mars

Kernen i Kaspar Colling Nielsens 'svære toer' er en almen lære om mennesket gående ud på, at når sociale normer og materielle privilegier først bliver skrællet af os, er menneskene fuldstændig som dyr. Vor inderste natur er at dræbe – og vi nyder det. Du er og bliver et sadistisk væsen, og du »finder en dyb og uforfalsket glæde i at se andre lide. « Påstanden støttes af bogens handling, skønt den ikke fremsættes af dens forfatter, men af den iscenesatte fortæller, en dansker på 475 år, medlem af rigmændenes stamcelleprogram og følgelig i stand til at holde sig i live på ubestemt tid, sammen med venner rundt om på kloden, et udødeligt jetset, som tager ud og besøger hinanden, nyder frokoster, holder seksuelle orgier, spiller spil og fortæller hverandre historier. Menneskets bedste ven Selv beretter jeget for sin kære gamle hund, en borderline collie på 350 år, som for længst har lært sig menneskenes sprog og nu deler hans tilbøjelighed for pseudointellektuelle selvrefleksioner med brug af både Anthony Giddens og Zygmunt Baumann.

Den danske borgerkrig 2018-24 de

Anmeldelse Den Danske Borgerkrig 2018-24 af Kaspar Colling Nielsen Fabulerende, absurd og fantastisk. 'Den Danske Borgerkrig 2018-24 er en genial beskrivelse af vores samtid og et velfærdssamfund i dyb krise. Læs den, det kan ikke gå for hurtigt! Borgerkrig i Danmark, nej vel? Men hold da op, hvor er jeg kommet på andre tanker efter at have læst 'Den Danske Borgerkrig 2018-24'. Kaspar Colling Nielsen er kendt for sin anmelderroste og prisvindende novellesamling 'Mount København', og med denne udgivelse er han nu også roman-debutant. Romanen er et intelligent bud på en samtidshistorie fortalt i fremtiden, også kaldet kontrafaktisk- eller "hvad nu hvis-litteratur". Og netop fordi historien ligger uhyggelig tæt op af samtiden, gør det den ekstra skræmmende, genkendelig og sandsynlig. Alle tendenser fra vores tid er skrevet ind i en nærtstående fremtid, alt er meget realistisk, og grundene til, at borgerkrigen udbryder, er alt det, vi dagligt læser om i aviserne. De store årgange (1945-1960), der går på efterløn og pension, globaliseringen, som gør at billigere og bedre udenlandsk arbejdskraft overtager danske arbejdspladser og boligmarkedets sammenbrud, der blandt andet skyldes grådige spekulationer.

Kaspar Colling Nielsen: Den danske borgerkrig 2018-24 | AarhusBibliotekerne

I årene fra 2018-2024 var Danmark indbefattet af en blodig og altødelæggende borgerkrig, der skulle få store konsekvenser. 450 år efter ser en rigmand tilbage på årene, hvor han kæmpede, elskede og overlevede. "Den Danske Borgerkrig 2018-24" er skrevet af Kaspar Colling Nielsen og er en Science Fiction-fortælling om en rigmand, der er blevet 475 år gammel ved hjælp af en stamcellebehandling. Hans bedste ven og hund Geoff følger ham tæt og læserne får en fantastisk historie om krig og om mennesker. Er man på udgik efter en anderledes og interessant roman, skal man se nærmere på "Den Danske Borgerkrig 2018-24". Med absurditet, samfundskritik og historier om menneskets natur rummer denne bog noget helt særligt. Andre udgaver: Bog, hæftet, brugt Bog, ukendt format, brugt Lydbog, download E-bog, ePub Vis mere Vis mindre Udgivelsesdato: 01-11-2014 Video Forlagets beskrivelse Genudgivelse i 2018 og 2024 var Danmark i undtagelsestilstand; der var kampe på Rådhuspladsen, politikere blev halshugget på åben gade, og bankfolk var en truet art.

Anmeldelse: ’Den Danske Borgerkrig 2018-24’ – Torvehalsrevolutionen | Information

Borgerkrigen blev oplevet af en 25-årig mand, som 450 efter ser tilbage på et langt liv. Den 475 år gamle rigmand bliver holdt i live af et avanceret stamcelleprogram, der muliggør hans overlevelse. Han fortæller om den skelsættende periode i sit liv til Geoff, som er 350 år. Geoff er en meget reflekteret bordercollie og rigmandens bedste ven. Rigmanden angrer bestemte handlinger fra sin første krig og kan ikke glemme de stærke følelser, der for ham var forbundet med den tid. Han oplevede sit livs største kærlighed og fortæller Geoff historier fra sit eget liv og fra en intens periode i Danmarkshistorien. Med det som baggrund udfolder sig en fortælling om, hvordan krisen i begyndelsen af nullerne fik det værste frem i danskerne, og hvordan samfundet ændrede sig. Hvordan folk mistede tilliden til politikerne, og bankfolk blev jaget vildt, da de havde anbefalet folk at sætte sig i gæld. Hvordan soldater blev ét med krigen, og hvordan afstanden mellem forskellige etniske og religiøse grupperinger blev større, og sidst, men ikke mindst, hvordan det at være rig fik livsvigtig betydning.

Danmark i fremtiden. I 2018-24 raser borgerkrigen med drab, selvtægt, sammenbrud og kaos til følge. 450 år senere fortæller rigmanden, der ved hjælp af stamceller stadig er i live, om sine tanker, tab og oplevelser til sin talende hund og lever samtidig et tumultarisk og dekadent liv i rigdom sammen med venner, som løbende fortæller hinanden utrolige historier om psykisk syge bjørne og meget mere

Ting object | Den danske borgerkrig 2018-24 : roman | eReolen

Oprør imod den gode smag Hvis kernen i romanen er en nedslående antropologisk påstand, er dens indre, drivende kraft en vulgær, og i sig selv velgørende, fandenivoldsk ligegladhed med alt, hvad der hedder 'god smag'. Den ideelle læser af Kaspar Colling Nielsens svære toer, kan, så vidt jeg må skønne, kun være en drengerøv med uforbederlig hang til døgnlange intellektuelle diskussioner og med sund sans for et fjollet, forløsende billigt grin. Kun en sådan 'modellæser' kan nemlig værdsætte værket de mange steder, hvor plottet bare sættes på standby og vi i stedet for borgerkrig og fremtidsvision præsenteres for diverse, ret løst tilknyttet bonusmateriale såsom historien om Toscana-dåsetomaten, der venter på at komme i en gryde (naturligvis bygget over H. C. Andersens »Grantræet«) og farcen om den brune bjørn Pia, der en skønne dag vågner op på sin lukkede institution for kriminelle, psykisk syge, intelligente dyr og opdager, at nogen om natten må være løbet med hendes honning! Disse femten skånselsløst puerile sider besudler, som man måske har gættet, Peter Plys og hans venner og hører kun hjemme i bogen, for så vidt som dennes ærinde ikke alene har været at betragte mennesket som et dyr, men også at køre alting helt ud i det absurde.

Den danske borgerkrig 2018-24 mars

Disse historier er vild læsning, og de binder selve rammefortællingen super godt sammen. Ikke siden Svend Åge Madsen har jeg læst så originalt et bud på en fremtidsvision – den bog er skræmmende god. Ikke siden Svend Åge Madsen har jeg læst så originalt et bud på en fremtidsvision – den bog er skræmmende god.

 1. Den Danske Borgerkrig 2018-24 af Kaspar Colling Nielsen | Litteratursiden
 2. Den danske borgerkrig 2018-24 shop
 3. Prinsesse margaret, grevinde af snowdon
 4. Lægerne vesterbro torv
 5. Kaspar Colling Nielsen: Den danske borgerkrig 2018-24 | AarhusBibliotekerne
 6. Amerikanerkøleskab – Gode priser hos Wupti - Fri fragt

Altså velfærdsstatens sammenbrud, bankernes grådige dispositioner og folkets vrede over at den finansielle sektor og politikere fraskriver sig samfundsmæssigt ansvar – uh, det er en dårlig cocktail, og det kunne jo ende med borgerkrig, som vi næsten ser det i Grækenland for tiden. Selve historien fortælles af en 475-årig gammel rigmand, der ved hjælp af et stamcelleprogram har opnået evigt liv. Han fortæller sin livshistorie til den 350-årige Border Collie ved navn Geoff, og hunden har naturligvis lært både at tale og reflektere. Hovedpersonen fortæller om de famøse år under borgerkrigen 2018-24, om hvad krigen gjorde ved menneskene, hvordan de blev forrået og mistede ethvert strejf af medmenneskelighed men også om sit livs kærlighed Leonora. Sideløbende med rigmandens historie om krigen er der små anekdoter ( skrevet med kursiv), der alle spidder vores syge kultur ved komisk at udstille alle vores mest nedrige skavanker, excesser og den meningsløse og absurde levevis, vi efterhånden har tillagt os.

Historien fortælles fra en fjern fremtid af en 475 år gammel rigmand, der deltager i et stamcelleprogram, og i bogen belyser forfatteren mange aspekter af det at være menneske. Hvornår er man parat til at opgive sin tryghed og privilegier for at være solidarisk med sine medmennesker, og hvad betyder det for et ganske almindeligt menneske at have magt og kunne gøre det onde. Se lektor Susanne Richard Kalls introduktion til denne på mange måder mærkelige bog. Se filmen Se Kaspar Colling Nielsen læse op af romanen.

 1. Den jeg elsker live
 2. Dansk skuespiller mand indonesia
 3. Vip regionh dk