Hvor Der Er Fugle

Læseguide Hvordan vil du beskrive bogens tre hovedpersoner? Hvad har de til fælles og hvad adskiller dem? Hvad referer bogens titel til? Og hvilken rolle spiller titlen i romanen? Romanen er fortalt i tre parallelle spor. Hvad betyder det for læseren? Hvilken del af bogen var du mest fascineret eller berørt af? Beskriv Johan og Maries forhold. Er der noget, man som læser kan relatere til på trods af de voldsomme komplikationer og hemmeligheder, der kendetegner deres forhold? Hvad synes du om bogens sidste kapitel "Epilog"? Ændrede det dit syn på romanens karakterer? Hvilken rolle spiller den danske huslærer Gudrun for fortællingen? Fortællinger om Amerika og udlængslen fylder meget for flere af personerne i romanen. Hvordan udvikler drømmen om Amerika sig for personerne i bogen? Diskutér betydningen af blodets bånd – mellem søskende og mellem forældre og børn. Hvilke følelser oplevede du under læsningen og efter endt læsning? Har det ændret sig efter læseoplevelsen kom på afstand? [embedyt] /embedyt] Kort om forfatteren Maren Uthaug Maren Uthaug (f. 1972) er forfatter, tegneserieskaber og blogger.

Hvor der er fugle bog og ide

Det fungerer specielt godt, at de forskellige synsvinkler ikke bare giver nyt perspektiv på de samme begivenheder, men at de rent faktisk også forandrer historien væsentligt, samtidig med at de forskellige karaktereres bevæggrunde uddybes og afdækkes. Maren Uthaug skriver fantastisk – hun er hverken pompøs eller prætentiøs i sin fortællestil, men bevarer en enkel og nøgtern stil, som passer perfekt til miljøet; livets stille gang i den lille norske flække og på det afsondrede fyr samt karakterernes barske præmisser og triste skæbner. Netop de triste skæbner er historiens kerne, men også det der gør det til en voldsom omgang at læse. Personerne i historien er alle præget af bitterhed; Bitterhed over forkerte valg i livet, som har ført ulykkelige konsekvenser med sig, men også en bitterhed over den manglende evne til at bryde med deres situation. Det er dermed også en historie, som afspejler en tids normer og uretfærdighed, og disses betydning for det enkeltes menneskes liv og lykke. For eksempel, og det kan jeg vist godt sige uden at afsløre for meget, så spiller uønskede graviditeter en stor rolle i historien; og her bliver det tydeligt understreget, hvordan en sådan situation medførte desperation hos unge ugifte kvinder.

Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem. -> Læs begyndelsen på Hvor der er fugle her -> Køb bogen her "Det er simpelthen en brandgod bog. " – Dagbladenes Bureau "Uthaug er umanerlig grundig med sin skrift og er djævelsk dygtig til at vise, hvordan det fortolkede langtfra er den utvetydige sandhed. " – Nordjyske Stiftstidende "Maren Uthaug fortæller godt i et klart og enkelt sprog. "- Politiken "Romanen er suverænt godt komponeret og byder på en medrivende og til tider barsk læseoplevelse, som jeg ikke kunne lægge fra mig og slugte på bare en dag…Glæd dig til, hvad jeg spår bliver en af årets helt store romaner. " – Litteratursiden

Det er den unge danske kvinde Gudrun, hvis far ejer en vis berømt spritfabrik i Aalborg. Faren ser helst Gudrun gift, men Gudrun er en moderne kvinde, der går sine egne veje. Hun er et frisk pust i familien, som liver op, godt hjulet på vej af den massive strøm af snaps fra Danmark. Især Darling bliver påvirket af Gudruns fandenivoldskhed og drømme om at emigrere til Amerika. Familiens historie hen over flere årtier fortælles gennem Johan, Darling og til sidst Marie. De samme begivenheder opleves med forskellige øjne og ører, og for hver ny fortæller bygges der et ekstra lag på fortællingen. Hændelser og sammenhænge viser sig at have en helt anden vinkel end først antaget. Dette fortællemæssige kneb er med til at holde drivet hele romanen igennem, og det er med at holde tungen lige i munden, når nye dystre familiehemmeligheder afsløres, og handlingen laver en u-vending. Maren Uthaugs nye slægtsroman er en tragisk familiehistorie om blodskam, familiehemmeligheder og ulykkelig kærlighed.

Anmeldelse Hvor der er fugle af Maren Uthaug Medrivende slægtsroman fra et vindblæst Norge om blodskam, familiehemmeligheder, ulykkelig kærlighed og længslen efter et andet liv. Maren Uthaugs nye slægtsroman udspiller sig på Norges vestkyst i første halvdel af det 20. århundrede på et afsidesliggende fyrtårn i den lille landsbyflække Uthaug og i Amerika. Romanen følger en families skæbne præget af hemmeligheder, svig og ulykkelig kærlighed. Historien begynder langsomt, men snart går det op for læseren, at alt ikke er som først antaget, når der skiftes fortællevinkel flere gange undervejs i handlingen. Romanen byder på en medrivende og stærk læseoplevelse, der, som en anden Pandoras æske, folder sig mere og mere ud, efterhånden som man graver sig ned i handlingen. For at sikre sin gamle mors videre skæbne og få pladsen som fyrbøder på et fyrtårn ud for kysten ved Uthaug, ser den unge Johan sig nødsaget til at gifte sig med præstedatteren Marie. Johan drømmer ellers om den utilregnelige Hannah, som vil stikke af med ham til Amerika.

Nu sidder han i sit tårn og spekulerer på, hvordan livet har snydt ham for alt det, der er noget værd, og den forpinte tilstand gør det ikke svært at bedrage og misbruge sine nærmeste. Vi følger først Johans historie, som får en hel ny fortælling, når vi ser den fra Darlings synspunkt og en tredje historie bliver til, da Marie bliver fortællingens hovedperson. Det er en svær roman at give et resume af uden at spoile den, så jeg må hellere stoppe her, men samtidig lade læseren vide, at den virkelig historie først starter, hvor mit resume slutter. Hvor der er fugle bød indledningsvis på en blandet læseoplevelse. For mig havde bogen en træg opstart, og jeg fandt det ikke specielt spændende at høre om den usympatiske Johans vej til fyrtårnet. Men den blev også et helt perfekt billede på, hvorfor jeg altid læser en bog færdig. – Inden længe var der skabt så mange ubesvarede spørgsmål i mig, at min undren og behovet for at forstå slugte den ene side efter den anden. Fortællingens pludselige drejninger – og dem er der mange af – er uigennemskuelige og læseren fastholdes i sin uvidenhed til sidste øjeblik.

Du sparer Spar kr. 40, 00 med Saxo Premium Beskrivelse Yderligere info Anmeldelser "Hvor der er fugle" er en anderledes slægtsroman om kærlighed og indavl. For at redde sin mor er norske Johan nødt til at gifte sig med Marie, selv om han faktisk er forelsket i Hannah. Sammen bosætter Johan og Marie sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug, hvor blæsten er så stærk at parrets børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan selv sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien i "Hvor der er fugle" skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem. Andre udgaver: Bog, indbundet Bog, ukendt format, brugt E-bog, ePub Lydbog, download Vis mere Vis mindre Udgivelsesdato: 05-05-2017 Originaltitel: Hvor der er fugle Forlagets beskrivelse En slægtsroman om kærlighed og indavl. For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah.

 • Sidder p� et v�rtshus : læs teksten og download melodien på festklaveret.dk
 • Hvor der er fugle af maren uthaug
 • Månedens bog i læseklubben: Hvor der er fugle - bog.dk
 • Anmeldelse af Hvor der er fugle af Maren Uthaug
 • Er lyset for de lærde blot
 • Læring
 • G-streng til mænd
 • MENY Bogense | Meny.dk
 • Hvor der er fugle anmeldelse
 • Huse til salg i egernsund
 • Møller ski

En dyster fortælling om uretfærdige livsbetingelser, forkerte valg, bitterhed og barske vilkår, der er smukt fortalt i en enkel og nøgtern stil. Maren Uthaug fører os kaleideskopisk gennem den samme fortællings forskellige perspektiver ved skiftevis at give stemme til romanens karakterer. På den måde udfolder og forandrer historien sig, og man skiftevis forarges og græmmes efterhånden som begivenhederne ændrer karakter og store familiehemmeligheder afsløres. Kan man godt lide at læse noget let og hyggeligt, så skal man holde sig langt væk fra Maren Uthaugs bog "Hvor der er fugle". For der er ikke meget hygge ved historien om Johan, der for at sikre sin mors skæbne, nødtvungent gifter sig med præstedatteren Marie, selvom han er dybt forelsket i Hannah. Til gengæld er det en medrivende og dyster fortælling, der folder sig ud i flere lag gennem først Johan, derefter datteren Darling og til sidst Maries perspektiv på de samme begivenheder. Netop denne fortælleform er genial og skaber en historie, som hele tiden udvikles og ændrer sig efterhånden som man læser videre.

På et tidspunkt forsøgte jeg mig med at læse Maren Uthaugs "Og sådan blev det", men opgav den ret hurtigt. Den var for mærkelig. Nu har jeg så læst "Hvor der er fugle" af samme forfatter, og er ikke i tvivl om at "Og sådan blev det", skal have en chance mere. Forlaget skriver om "Hvor der er fugle": En slægtsroman om kærlighed og indavl. For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem. Adskillige gange undervejs, tænkte jeg på Ane Riels forfatterskab, og især på hendes helt fantastiske "Harpiks" fra 2015. Ligesom Riel kan Uthaug skrue en fuldstændig vanvittig historie sammen, og gøre den både troværdig og vedkommende.