Lopper På Mennesker

I en husholdning med kattelopper ses loppebid lige hyppigt hos børn. Hos voksne ses loppebiddene mest hos kvinder (2/3) og færre (1/3) hos mænd. Man kender ikke årsagen til dette fænomen.

Lopper på mennesker

Et vigtigt element i bekæmpelsen af lopper er rengøring. Man bør støvsuge grundigt dobbelt så ofte, som man plejer og huske alle de steder, hvor nullermænd (og loppelarver/kokoner) holder til. Dvs. inde under de store møbler, bag komfur og køleskab og husk endelig bilen, hvis dyrene af og til er med ude at køre i den. Støvsugerposen skal enten kasseres eller lægges i fryseren i et døgn. En god idé er det at tæpper, hvor kæledyret opholder sig mest kan kogevaskes eller lægges i fryseren et døgn. Man skal i øvrigt være opmærksom på udendørs "loppereder", såsom redskabsskure, garager osv. hvor fremmede katte kan finde på at holde til og som derved holder smitten til egne dyr i gang. Gulvvask bør man begrænse idet det hæver luftfugtigheden og tilføre fugt til især de sprækker og revner, hvor loppelarver og kokoner ligger og gemmer sig. Det er meget sjældent nødvendigt at behandle omgivelserne med giftstoffer. Det gjorde vi tidligere, men forskning har vist, at det, for det første, ikke var spor effektivt og for det andet var yderst miljøbelastende.

 • Særligt sensitive mennesker
 • Fejl ved swift - Swift Club Denmark
 • Hopper lopper på mennesker
 • Lopper på mennesker 4
 • Rabatkode kids-world.dk http
 • Henning jørgensen cykler
 • Hvad er klokken i moskva
 • Lopper på mennesker blade
 • Vejret
 • En dansk kyst
 • Danske bank.dk netbank

Hunde, hundelopper og loppebid | Fakta om hundelopper

Krigen skal derfor føres på flere fronter. Som det første skal værtsdyret eller -dyrene beskyttes med et egnet loppemiddel. Der er et væld af loppemidler på markedet, og der kommer hele tiden nye til. Ikke alle er lige gode, så det kan betale sig at tage sin dyreklinik med på råd. Nogle af midlerne er endvidere receptpligtige og kan kun fås via dyrlægen. Mange af dem er også effektive over for flåter og andre parasitter. Loppemidlerne påvirker på forskellig vis loppernes nervesystem, således at de lammes og falder af. Stofferne er ufarlige for varmblodede dyr. Kaniner er dog en undtagelse. Man kan vælge mellem tre strategier: spot-on midler, tabletter og halsbånd. De er alle ret effektive, man skal dog gøre sig klart, at de fleste lopper når at bide inden for de første få minutter efter, at de er sprunget på en hund eller kat. De dør dog senere efter kontakt med dyrets hudfedt eller blod. Der er således ingen midler, der beskytter 100% mod loppebid, men de medvirker alle til på sigt at nedbringe mængden af lopper, idet lopperne dør, inden de når at formere sig.

Undervejs tjekkes dyret mindst en gang ugentligt med tættekam. Der findes desuden et middel i tabletform, som kan bruges i 6 døgn og især er relevant for de dyr der er meget plagede. Dette middel dræber alle levende lopper her og nu og kan bruges i kombination med spot-on-midlerne. Loppeshampoo, loppehalsbånd og pudder er ikke længere noget vi anbefaler på Aalborg Dyrehospital. Der findes mange alternative behandlingsformer, som jeg ikke har set videnskabelige undersøgelser for, men jeg har en fornemmelse af, at der er nogen af dem, der er ganske effektive. Flere af vores klienter har gode erfaringer med hvidløgstabletter til forebyggelse, dog skal man være opmærksom på, at hvidløg i høje doser er giftigt for vore husdyr. Jeg syntes ikke man skal behandle sit kæledyr forebyggende mod lopper. Der er altid en konsekvens ved at sprede gift og udviklingshæmmere i vores omgivelser. For det første er der tegn på, at lopperne er begyndt at udvikle resistens mod nogle af loppemidlerne, så vi skal spare på dem vi har.

Dette gælder både de lopper, der er på dyret, og de nyudklækkede lopper, der måtte hoppe på. Disse tabletter er derfor velegnede til en langsigtet bekæmpelse. Den korttidsvirkende tablet virker inden for en halv time. Man kan rent faktisk se de døde lopper drysse af dyret. Effekten ophører dog allerede inden for et døgn. Da lopperne skal bide først, vil hunde og katte med loppeallergi stadig blive udsat for loppespyt og dermed intens kløe. Tabletterne kan dog udgøre en vigtig del af strategien mod lopper, idet de bryder loppens livscyklus og dermed mindsker antallet af lopper markant over tid. Loppehalsbånd En effektiv beskyttelse mod lopper kan opnås ved at påsætte et loppehalsbånd, der afgiver insektdræbende stoffer over lang tid. Stofferne afgives fra det specialdesignede halsbånd langsomt og kontinuerligt i lave doser i 7-8 måneder. Disse halsbånd har ikke noget at gøre med de halsbånd, der var på markedet for år tilbage. Andre gode råd Udover at behandle dyrene – og det er MEGET vigtigt, at ALLE katte og hunde i husholdningen behandles – kan en grundig støvsugning fjerne en del umodne loppestadier og nedbringe smittepresset.

Lever lopper på mennesker

Katteloppen står næsten på hovedet, når den suger. Man kan få kattelopper på sig ved at omgås dyr med lopper eller ved at færdes på steder, hvor loppebefængte dyr er eller har været. Kattelopperne foretrækker imidlertid deres naturlige værtsdyr, så en hund eller kat kan godt have lopper uden at families øvrige medlemmer lægger mærke til det. Af samme grund er der ikke nogen risiko for at smitte andre mennesker på arbejdsplads eller skole med lopper, selvom der er et husdyr med lopper i hjemmet. Risikoen for at blive bidt er størst hvis hunden eller katten fjernes så lopperne kun har adgang til menneskeblod, eller hvis man er på steder, hvor hunde eller katte har holdt til og hvor de sultne lopper nu sidder og venter på bid. Det kan være i en tom lejlighed, hvor den forrige beboer har haft husdyr, eller I kældre og udhuse, hvor halvvilde katte har holdt til. Det er også typisk, at man kan blive hårdt angrebet når man vender hjem fra ferie til et hus, hvor et stort antal lopper er klækket I løbet af de uger, man har været væk.

Spot-on midler Disse midler er dråber, der omhyggeligt påføres dyrets hud ved at skille pelsen flere steder på ryg og nakke. Midlet fordeler sig herefter i hudfedtet, hvorfra det afgives over de næste 4 uger, herefter gentages behandlingen. Det varer ca et døgn, inden lopperne begynder at dø, og da der hele tiden kan hoppe nye på fra omgivelserne, kan det se ud, som om midlet ikke virker. Det skal man ikke lade sig snyde af; det vigtigste tegn på effekten er, at kløen mindskes. Nogle spot-on midler er kombineret med et såkaldt insekthormon, som hæmmer udviklingen af æg og larver i omgivelserne. Da vask fjerner hudfedtet, bør man ikke vaske sit dyr inden behandling - noget de fleste dyreejere ellers føler sig stærkt fristede til, når de opdager lopperne. Tyggetabletter Der findes to typer tabletter med henholdsvis lang og kort virkningstid. I begge tilfælde skal lopperne suge blod for at optage midlet. Ved brug af de langtidsvirkende, der er effektive i adskillige uger - virkningstiden er forskellig fra produkt til produkt - optager lopperne et stof, der slår dem ihjel inden for max et halvt døgn.