Hvad Er Drivhuseffekt

Den stereotype holdning om kæmpe læber og stenansigt er der stadig, men det er meget vigtigt, at vi får aflivet den myte, fortæller Tine Lehmann, der er oplægsholder på infoaftenen og kosmetisk sygeplejerske hos Aleris-Hamlet i Esbjerg. Inspirationsaften skal give velovervejede beslutninger Hospitalet får mange spørgsmål fra kunder, der er enormt grundige med at undersøge markedet og bruger lang tid på at studere behandlingsmuligheder, tidligere patienters erfaringer og tilfredshed med resultat og personale. Det tyder på, at der grobund for at afholde et infomøde, hvor de kan blive klogere på kosmetiske behandlinger og plastikkirurgi. Derfor inviterer Aleris-Hamlet Hospitaler på Bavnehøjvej til inspirationsarrangement d. 20. marts fra kl. 17 - 19. – Det store fokus på kosmetiske behandlinger i medierne og en højere social accept har været med til at øge interessen. Mange kender nogen, der har fået eksempelvis en Botox-behandling, og det er også med til afmystificere. De mest normale Botox-behandlinger i Esbjerg er i øjenregionen.

Hvad er drivhuseffekt vs

– Drivhuseffekten (denne side) – Klimazoner – Drivhusgasser – Klimamodeller – Kulstofkredsløbet Vi har samlet alle forsøg, caseopgaver og eksperimenter på én side. Under overskrifterne Basis klimaforståelse og Klimaforandringer finder du de relevante forsøg til dette emne. Kilder DMI, Tema: Klima, aug. 2008 Spektrum, Fysik 1, Clausen, Both og Hartling, Gyldendal Denne artikel stammer oprindeligt fra Climate Minds, som er udviklet af Experimentarium i samarbejde med Dansk Energi og Energyminds.

Varmestrålingen, der reflekteres fra atmosfæren, gør, at jorden opvarmes med omkring 33 ˚C. Uden denne effekt ville overfladetemperaturen have en gennemsnitstemperatur på ca. -18 ˚C. Ved tilførsel af menneskeskabte drivhusgasser rykkes balancen mellem indgående og udgående stråling mod højere temperaturer. Den naturlige drivhuseffekt skyldes i nævnte rækkefølge: vanddamp (H 2 O), kuldioxid (CO 2), methan (CH 4), lattergas (NO 2) og ozon (O 3) i atmosfæren. Drivhuseffekten forekommer altså helt naturligt, og den er en nødvendig mekanisme for menneskets overlevelse. CO 2: 55% CH 4: 20% NO x: 4% O 3: 8% Halocarbener: 13% De naturlige drivhusgasser er CO 2, CH 4, NO x, O 3 og H 2 O. Vanddamp (H 2 O) er den vigtigste drivhusgas i atmosfæren. H 2 O bidrager med 75% af den samlede naturlige drivhuseffekt. Den stigende CO 2 -koncentration i atmosfæren giver den største menneskeskabte forøgelse af drivhuseffekten (omkring 60%). Udslippet af CO 2 skyldes først og fremmest afbrænding af fossile brændsler og afskovning af store tropiske skovarealer.

Jordens gennemsnitstemperatur er ca. 15˚C. Uden den naturlige drivhuseffekt ville jordens temperatur være ca. 33˚C grader koldere, og jorden ville være ubeboelig for mennesker og langt størstedelen af andre levende organismer på jorden. Drivhuseffekten skyldes, at drivhusgasserne i atmosfæren absorberer den infrarøde varmestråling, som jordens overflade udstråler. Jordens strålingsbalance og drivhuseffekten Strålingsbalancen. Illustration: Essensen Illustrationen viser den naturlige drivhuseffekt med strålingsbalancen mellem jorden og atmosfæren. Den indkommende stråling fra solen balanceres af den udgående varmestråling fra jordens atmosfære. Omkring én tredjedel af den indkommende stråling fra solen reflekteres af skyer (23%) og jordens overflade (8%) og sendes direkte ud i universet igen. Alle lyse overflader reflekterer solindstrålingen, hvilket vil sige skyernes overside, havis og indlandsis, sne mm. De resterende to tredjedele, absorberes af atmosfæren (20%) og jordens overflade (49%).

Hvad er drivhuseffekt online

 • Slip din indre kok løs | Lurpak
 • Hvad er innovation
 • Hvad er drivhuseffekt full
 • Hvad er iso 9001
 • Giv ungerne lommepenge på en smartere måde
 • Anker jørgensens plads
 • Google chrome download dansk dansk
 • Bog og ide fredericia
 • Restauranter til salg i københavn now
 • Hvad er drivhuseffekt form
 • Hus til leje skive 1
 • Hvad er drivhuseffekt movie

Også forøgelsen af vanddamp i atmosfæren bidrager til den øgede drivhuseffekt. 75% procent af drivhuseffekten skyldes naturligt forekommende vanddamp. Når udledningen af CO 2 får temperaturen til at stige, stiger også koncentrationen af vanddamp i atmosfæren. Det skyldes, at varm luft kan indeholde mere vand end kold luft. Derved forstærkes drivhuseffekten yderligere. FN's klimapanel (International Panel for Climate Change, IPCC) har fremlagt betydelig dokumentation for, at jordens klima ændrer sig, og der er bred enighed om, at øgningen af koncentrationer af drivhusgasser hovedsageligt skyldes menneskeligt udslip. Menneskets energiproduktion og andre aktiviteter har tilført atmosfæren en øget mængde drivhusgasser, som ikke forekommer naturligt i så store koncentrationer. Det forskubber strålingsbalancen for jordens og atmosfærens klimasystem og fører til global opvarmning og et anderledes klima. Læs mere om klimaforståelse Klimaforståelse – Klimaforandringer og global opvarmning – Hvad er klima?

I atmosfæren er det primært ozon, partikler, CO 2 og vand, der absorberer solindstrålingen. På jordens overflade optages solindstrålingen af mørke overflader, hvilket vil sige jord, hav, asfalt og mørke hustage mm. Den indstråling, der absorberes, omdannes til infrarød stråling, altså varmestråling. Atmosfæren og jordens overflade slipper alstå af med energien ved at udstråle varme. Jordens overflade udsender varmestråling op i atmosfæren. En del af denne stråling forsvinder ud i universet (12%), men størstedelen arsorberes af atmosfæren (102%). Atmosfæren udsender varmestråling i alle retninger. Det betyder, at atmosfæren sender stråling både ud i universet (57%) og tilbage mod jorden (95%). Skyer og gasser virker altså som et isolerende lag, der reflekterer varmestrålerne og derved opvarmer atmosfæren. Der er yderligere to pile i skemaet: Fordampning, som fører 23% varmestråling fra overfladen op i atmosfæren, hvor den afgives som fortætningsvarme. Den anden leder varme (7%) fra overfladen op i atmosfæren via termisk aktivitet.

Du er som en god vin! Du bliver bedre og bedre med årene. Tillykke med din store dag! Kram Kirsten Det er videnskabeligt bevist, at mennesker, der har flere fødselsdage lever længere. Kære Susanne Du ældes med ynde, og herfra skal lyde et kæmpe stort HURRA! Stort tillykke. Hjertelige tillykke med fødselsdagen, Bente. I dag behøver du ikke at vaske op. Det kan vente til i morgen. ♪♪ Tillykke med fødselsdagen ♪♪ Vi håber du kan bruge vores tillykke med fødselsdagen hilsner og ønsker jer en god fødselsdag!

Mads & Monopolets redigerede udgave. Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes. 'Bag om København' tager dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen. Fortalt af Berit Freyheit, Københavns Biblioteker. Podcasten udkommer en gang om måneden. Se mere:

 1. Fyrværkeri jem og fix